Uutisen päiväys

21.2.2020← Takaisin

Antti Aalto oli Rasnovin maailmancupissa 19:s - pääsi hyppäämään kilpailussa kolme kertaa

Vaihtelevissa olosuhteissa hypätyssä maailmancupin kilpailussa Romaniassa ainoana suomalaisena mukana ollut Antti Aalto oli kilpailun 19:s.

Ensimmäisellä kierroksella Aalto joutui jännittämään toisen kierroksen paikkaa muutaman hyppääjän verran, mutta pääsi lopulta mukaan ollen 89,5 metrisen hypyn jälkeen 30:s. Toisella kierroksella Antti Aalto pääsi hyppäämään kaksi kertaa, kun lumisateen vuoksi viiden ensimmäisen hyppääjän hypyt uusittiin.

”Tämä oli vähän erikoisempi kilpailu, kun tuli kolme kilpailuhyppyä peräkkäin. Kisa oli ok, ensimmäinen hyppy ei ollut parasta tasoa, mutta toiseen mikä otettiin huomioon oli jo parempi. Eiköhän huomenna ole vielä parempaa luvassa,” Aalto kertasi kilpailuaan.

Suomen mäkimaajoukkueen välineteknikko Frederic Zoz oli positiivisella mielellä kilpailun jälkeen.

”Kilpailu oli loppujen lopuksi positiivinen Antin osalta. Eiliset harjoitushypyt olivat todella hyviä, mutta karsinta ja ensimmäinen kierros eivät onnistuneet yhtä hyvin. Antilta löytyy itsevarmuutta ja hän pystyy parantamaan tekniikkaa hyppyjen välissä. Huomenna pyrimme saamaan hyviä hyppyjä jo karsintaan, jotta itseluottamus kasvaisi entisestään.”

Kilpailun voitti Saksan Karl Geiger ennen maanmiestään Stephan Leyheä ja Itävallan Stefan Kraftia.

Kilpailun tulokset

Kuuntele kommentteja Soundcloudista