Uutisen päiväys

16.2.2020← Takaisin

Antti Aallolle jälleen onnistuminen - 11. sija Kulmin yhden kierroksen kilpailussa

Antti Aallon hyppyvire kantoi jälleen hienosti lähelle TOP10-sijoitusta.

Aalto jäi kuitenkin niukasti kymmenen parhaan ulkopuolelle, koska Kulmin toinen lentomäen osakilpailu päättyi juuri ennen kolmea viimeistä hyppääjää ja typistyi näin ollen yhden kierroksen kilpailuksi. 

Antti Aalto jatkoi lauantainkaltaisia hyppyjään ja usko omaan tekemiseen vahvistui jälleen. Kulmin lentomäestä lähti mukaan uran paras kilpailuviikonloppu. 

"Luottamus ollut kohillaan tekemiseen. Varsinkin täällä oli luottavaista ja tasaista tekemistä. Tiedän myös, että oma homma riittää hyvin ja korkeallekin", analysoi Aalto. 

Kokonaisuutta ovat vieneet eteenpäin myös toimiva varusteiden kehitystyö yhdessä välineteknikko Frederic Zozin kanssa, jolle sekä päävalmentaja että maajoukkueen ykköshyppääjä Aalto antavat kiitokset. 

"On myös pukupuoli Fredin kanssa löydetty paremmaksi, oikeat leikkaukset ja materiaalit, niin on silläkin rintamalla päässyt eteenpäin", kiitteli Aalto. 

Myös Jarkko Määttä hyppäsi karsinnasta kilpailuun ja ylitti kisahypyllään 200 metriä. Toiselle kierrokselle 202,5 metrinen ei riittänyt ja Määtän sijoitus oli 37. Arttu Pohjola karsiutui kilpailusta.

Päävalmentaja Lauri Hakola kehui jälleen Aallon tasaisuutta. Myös Määtän hyppääminen lentomäessä oli parempaa suhteessa lauantaihin.

"Antin uran paras maailmancupin viikonloppu kokonaisuutena, siihen voi olla tyytyväinen. Jarkko onnistui niissä asioissa, mitä hyppyyn asetettiin. Lentovaiheessa vähän keikutteli ja suksi sakkasi, siihen ehkä jäi muutamat metrit", tiivisti Hakola.

Joukkue palaa Suomeen maanantaina ja jatkaa Antti Aaltoa lukuunottamatta kilpailemista Kuopiossa suurmäen SM-kilpailuissa. Aalto jatkaa maailmancupia Romanian Rasnovissa. 

Antti Aallon ja Lauri Hakolan kommentit

Tulokset