Uutisen päiväys

14.3.2007← Takaisin

Anssi Koivuranta yhdistetyn nuorten maailmanmestari

Suomen Anssi Koivuranta on voittanut nuorten maailmanmestaruuden alle 20-vuotiaiden Gundersen-yhdistetyssä.

Kilpailun mäkiosuus hypättiin Planicassa Sloveniassa ja 10 km hiihdettiin puolen tunnin ajomatkan päässä Italiassa Fusinessa, minne Tarvision nuorten MM-kisojen hiihtostadion lumen puutteen vuoksi siirrettiin. Koivuranta voitti mäkiosuuden ja piti pintansa T-paitakelissä iltapäivällä hiihdetyssä 10 km:n hiihdossa.

- Täällä on lämmintä +20 astetta varjossa, aivan helle.  Aurinko paistaa siniseltä taivaalta, joten arvata saattaa, että se tekee lumelle ilkeää. Oli sikaraskas hiihto-osuus, Anssi Koivuranta kertoi.
- Täällä oli taas sellaista italialaista säätöä. Hiihdon alku siirtyi ilmoitetusta jotain 40 minuutilla, eikä siitä mitään ilmoitettu. Siinä sitä odoteltiin hiihtotrikoissa, eikä paljon muuta voinut kuin vähän suksia edestakaisin liikutella. Tuli aivan veltto olo. Ei hiihto edes tuntunut pahalta, oli vaan sellainen laiska fiilis. Sitten oli pakko ruveta herättelemään itseään, kun Itävallan Marco Pichlmayer hiihti minut kiinni. Se yritti irtiottoa, mutta ei saanut mitään aikaan, eikä myöskään pysynyt mukana, kun reilua kilometriä ennen maalia kiristin vauhtia. Eroa tuli nopeasti niin paljon, että sain sitten rauhassa hiihdellä maaliin, Koivuranta kuvaili. Hopealle sijoittunut Pichlmayer oli mäen jälkeen neljäs ja lähti hiihtoon 28 sekuntia suomalaisen jälkeen. Kilpailussa sijoittui pronssille Itävallan Alfred Rainer, joka oli mäkiosuuden jälkeen viides.

Planican HS109 mäessä käytyä yhdistetyn mäkiosuutta Koivuranta kuvaili ”arvontakoneeksi”.
- Se hyppyrimäki on todella outo, kaarteella on profiilissa hirveä kulma, joka saa tasapainon aivan sekaisin. Kun aurinko vielä paistaa siihen täysillä, on keulalla todella säilytettävä malttinsa ja toivottava, ettei pahasti horjahtaisi. Ensimmäinen hyppyni oli jotenkin järkevä, toinen meni reippaasti ohi, Koivuranta kertoi.

Suomalaisista Lauri Asikainen oli mäkiosuuden jälkeen kuudes, mutta jouti hiihdossa antamaan periksi sijoittuen lopputuloksissa 29:ksi. Joni Karjalainen oli mäen jälkeen vasta 31:s, mutta paransi hiihto-osuudella asemiaan reilusti, 17:s. Suomen nuorten joukkueen Koivurannan ohella toinen yleisen sarjan joukkuemaailmanmestari Janne Ryynänen epäonnistui mäessä. Hän oli 13:s. Mies jätti hiihdon kesken noin kolme kilometriä hiihdettyään.

Lisätietoja kisoista sekä tulokset http://www.jwsc2007.com/  tulokset myös http://www.fis-ski.com/