Uutisen päiväys

16.2.2008← Takaisin

Anssi Koivuranta toinen Liberecissä

Anssi Koivuranta sijoittui toiseksi yhdistetyn maailmancupissa Tsekin Liberecissä. Kilpailun voitti Norjan Petter Tande.

Yhdistetyn maailmancupin kilpailijoilla oli pitkä päivä Liberecissä. Ensin gundersen-kilpailumuoto vaihdettiin yhteislähtökilpailuksi ja hiihto-osuuden jälkeistä mäkikilpailua siirrettiin vielä iltapäivällä. Siirrot ja muutokset palkittiin, ja lopulta mäkikilpailu saatiin vietyä läpi. Suomen Anssi Koivuranta teki vahvan kokonaiskilpailun, 10 kilometrin hiihto-osuudelta Anssi tuli maaliin kymmenentenä ja hyppäsi mäkikilpailussa 128,5 ja 126 metriä kantaneet hypyt.

Suomalaisittain päivä jäi muuten odotettua vaisummaksi, Hannu Manninen sijoittui kilpailussa sijalle 28, Jouni Kaitainen ja Janne Ryynänen jäivät maailmancupin pisteiden ulkopuolelle ja Jaakko Tallus joutui keskeyttämään kaaduttuaan ja katkaistuaan molemmat sauvat ja toisen suksensa hiihto-osuuden alussa ensimmäisessä vauhdikkaassa laskussa.

Päävalmentaja Jouko Karjalainen totesi kilpailupäivän olleen poikkeuksellisen pitkä, mutta oli tyytyväinen Anssin onnistumiseen.

- Olimme aamulla jo seitsemältä mäellä. Tuuli oli sen verran kovaa päivällä, että ei ollut mitään mahdollisuutta hypätä, joten kilpailu muutettiin yhteislähtökilpailuksi. Mäkikilpailu päästiin lopulta aloittamaan neljältä, kertoi Karjalainen pitkästä kilpailupäivästä.

- Anssilla oli erinomainen päivä. Teki ensin upean hiihdon ja jatkoi hyviä hyppysuorituksiaan, summasi Karjalainen iloisena Anssi Koivurannan hienosta kilpailupäivästä.

Tuloskooste

Yhdistetyn maailmancup 2007-2008
16.2.2008 Liberec CZE, yhteislähtöyhdistetty 10 km/HS 134

1. Petter L. Tande NOR 250.8
2. Anssi Koivuranta 245.9
3. Ronny Ackermann GER 238.3
28. Hannu Manninen 195.2
37. Jouni Kaitainen 140.6
39. Janne Ryynänen 137.3
Jaakko Tallus keskeytti

Tulokset
www.fis-ski.com