Uutisen päiväys

21.12.2008← Takaisin

Anssi Koivuranta sunnuntaina neljäs

Yhdistetyn maailmancup kisattiin tänään Itävallan Ramsaussa. Mäkiosuus yritettiin vetää läpi, mutta voimakkaasta takatuulesta johtuen se jouduttiin perumaan.

Mäkiosuutta yritettiin jatkaa pitkän tauon ja puomin noston jälkeen, mutta siitä huolimatta perjantain varakilpailun tulokset jäivät voimaan.
Mäkiosuuden jälkeen maailmancupia johtava Anssi Koivuranta oli jaetulla kolmannella sijalla, 30 sekuntia itävaltalaisesta David Zaunerista.
Nuori Lauri Asikainen onnistui myös hyvin mäkiosuudella. Asikainen lähti ladulle toisena, ollen kärjestä jäljessä 20 sekuntia.
Muista suomalaisista Jaakko Tallus oli 18. (+1,44) ja Ville Kähkönen 42. (+3,12).

-
Jaakko on ollut kipeänä jo tänne tullessaan, joten se varmasti on verottanut miehen hyppy- ja hiihtokuntoa. Villellä on ongelmia hyppynsä kanssa, mutta hiihto sujui tänään kivasti, päävalmentaja Kimmo Savolainen kertoo.

-
Onneksi tänään otettiin varakilpailun tulokset käyttöön, koska tänäänkin mäkihyppyosuudesta meinasi tulla fiasko, Savolainen lisää.

Koivurannan hiihto kulkee
Kisan voitti tänään Saksan Björn Kircheisen, ennen toiseksi tullut Yhdysvaltojen Bill Demongia. Tiukan taiston jälkeen kolmanneksi jäi Ranskan Jason Lamy Chappuis.
Flunssaisen Koivurannan suksi luisti myös hiihtoladulla. Kymmenen kilometrin hiihtolenkillä kuusamolainen oli välillä kärjessä, mutta joutui tyytymään neljänteen sijaan.
Asikaisen hyppy kulkee, mutta hiihtovauhti ei ole vielä parasta mahdollista. Nuori yhdistetyn urheilija oli 26:s.
Jaakko Tallus oli lopputuloksissa 35. ja Ville Kähkönen 38.
Janne Ryynänen on kuumeessa, eikä osallistunut tämän päivän kisaan. Ryynänen olisi ollut mäkisosuuden varakilpailun mukaan viides.

-
Anssilla oli tänään loistava viikonloppu, vaikka hän kisasi buranan voimalla. Lauri taas kerää pisteitä kuin rahaa pankkiin, joka on nuorelle miehelle kova suoritus. Harjoittelun ja kokemuksen myötä uskon, että Lauri pystyy parempaankin.

-
Pojat ovat sairastelleet, joten tärkeätä on nyt saada heidät terveeksi. Uskon että ensi viikolla pojat ovat jälleen iskussa, Savolainen hehkuttaa.

Tulokset 21.12.:
1.Björn Kircheisen GER 2.Bill Demog USA+ 0,3 3.Jason Lamy Chappuis FRA + 0,5 4. Anssi Koivuranta +3,6 5.Lukas Klapfer AUT +11,9 6.Magnus Moan NOR +12,6 …26. Lauri Asikainen + 2.29,4, 35. Jaakko Tallus + 2.53,9, 38. Ville Kähkönen +3.11,3
Lisää tuloksia www.fis-ski.fi
Yhdistetyn maailmancup jatkuu joulutauon jälkeen Saksan Oberstdorfissa 27.–28.12.