Uutisen päiväys

18.3.2007← Takaisin

Anssi Koivuranta nuorten MM-hopealle sprintissä

Anssi Koivuranta täydensi mitalisaalistaan nuorten MM-kisoissa Italian Tarvisiossa sijoittumalla hopealle yhdistetyn sprintissä. Neljä päivää aikaisemmin Koivuranta voitti Gundersenin maailmanmestaruuden. Sprintin voitto meni hyvissä olosuhteissa kisatussa kilpailussa Saksaan Eric Frenzelille, pronssia sai Itävallan Alfred Rainer.

- Mielestäni kisa oli hyvä. Kävimme tosi tiukan väännön voitosta. Hyppyni oli ihan ok, samoin hiihtoni, tyytyväinen Koivuranta kertoi matkalla Münchenin lentokentälle.
Koivuranta oli mäkiosuuden jälkeen toisena hypättyään 98,5 metriä. Hän hävisi Frenzelille 26,5 sekuntia eli 100 metriä. Hiihto-osuudella hän oli vasta 21:nneksi nopein, mutta hänen vauhtiinsa löytyi hyvä selitys.
- Olen ilmeisesti tulossa kipeäksi. Flunssaa ilmeisesti. Otin ennen hiihtoa Buranaa, kun mäellä tuli kylmä. Siihen nähden olen tosi tyytyväinen tähän tulokseen.
Koivurannalta odotettiin paljon ennen kisoja, ja kuusamolainen totesikin olevansa myös kokonaisuudestaan ylpeä.
- Moni sanoi ennen kisoja, että nämä kisat ovat minulle lasten leikkiä ja että minä voitan nämä helposti. Kyllähän kaikki näyttikin paperilla hyvältä, mutta tiesin pakan tasoittuvan, kun itse kilpailut käynnistyvät. Menestykseen tarvittiin hyviä suorituksia, Koivuranta kertoi.
Ainoa mikä häntä harmitti, oli joukkuekisan kuudes sija. Siinä hän arvioi mitalisijan kaatuneen huonoon hiihto-osuuteen ja ennen kaikkea huonoon sukseen.
- Meillä ei oikeastaan missään kisassa ollut parasta mahdollista suksea. Minullakin piti olla kaksi hyvää paria, mutta en tiedä, oliko vika voitelussa vai suksessa, Koivuranta pohti kertoen juhlivansa MM-hopeaansa urheilijoille tyypilliseen tapaan:
- Jossain vaiheessa pitäisi päästä syömään roskaruokaa!
Muut suomalaiset olivat hyvissä asetelmissa vielä mäen jälkeen, mutta hiihto-osuus takkusi kaikilta. Lauri Asikainen, joka oli mäen jälkeen 3:s, sijoittui 17:nneksi. Janne Ryynänen kilpaili flunssaisena ja tämä näkyi tuloksissa. Rovaniemeläinen putosi mäen 5:nneltä sijalta 21:nneksi. Ville Tuppurainen putosi 23:nnelta sijalta 28:nneksi.

Anu Karttunen

Lisätietoja kisoista sekä tulokset http://www.jwsc2007.com/ tulokset myös http://www.fis-ski.com/