Uutisen päiväys

26.7.2008← Takaisin

Anssi Koivuranta neljäs yhdistetyn Grand Prix-avauksessa

Anssi Koivuranta sijoittui yhdistetyn Grand Prix:n avauskilpailussa Saksan Hinterzartenissa neljänneksi.

Saksan Hinterzartenissa kilpailtiin lauantaina 26. heinäkuuta kolmesta kesä GP:n kilpailuista ensimmäinen osakilpailu. Suomalaisista yhdistetyn urheilijoista kilpailussa oli lopulta mukana vain Anssi Koivuranta, sillä Janne Ryynänen hylättiin varustekontrollissa. Anssi Koivuranta liiteli HS 108 mäessä hypätyllä yhden kierroksen mäkiosuudella 102,5 metriä ja lähti rullahiihto-osuudelle neljäntenä 24 sekuntia kärjessä startanneen Itävallan David Zaunerin perässä. Zaunerin kilpailuhyppy kantoi 106 metriä.

Hiihto-osuudella Anssi Koivuranta nousi kilpailun johtoon ja oli vielä kilpailun kärjessä, kun maaliin oli matkaa vain puolikilometriä. Puristus ei riittänyt ihan loppuun saakka ja sijoitus oli lopulta sama kuin mäkiosuuden jälkeen – neljäs. Tiukan kilpailun voitti Saksan Georg Hettich.

Päävalmentaja Kimmo Savolainen oli tyytyväinen esityksiin ensimmäisen kilpailun jälkeen Ryynäsen hylkäyksestä huolimatta, itse asiassa oli tyytyväinen tiukentuneeseen käytänteeseen.
- Tämä hylkäysmahdollisuus oli meillä tiedossa, uudet mittaajat tekevät tarkkaa työtä. On tärkeää, että näihin puututaan. Ryynäsen puvun vyötäröä ei saatu muokattua riittävän tiukaksi. Saamme uudet puvut seuraavaan kisaan, joten asia on sitten kunnossa, kertoi Savolainen.

Päävalmentajaa ilahdutti erityisesti Koivurannan ja Ryynäsen hieno vire Hinterzartenin mäessä, jossa Ryynänenkin ennätti antaa näytöt karsinnassa ja koekierroksella. Koivuranta onnistui yllättävän hyvin myös rullaluistimilla.
- Koivuranta teki kilpailussa tosi hyvän hypyn. Kelit vaihtelivat mäessä melkoisesti, siitä huolimatta Anssi pystyi tekemään tuollaisen suorituksen. Yllättävintä on tuo noinkin vahva suoritus rullaluistimilla, Anssi on harjoitellut vain kaksi kertaa rullaluistimilla tätä varten. Loppusuoralla sitten ei enää rutistus riittänyt kärkipaikan säilyttämiseen. Tähän aloitukseen voi olla todella tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa, summasi Savolainen päivän kilpailusta.

Anssi Koivuranta oli itse myös tyytyväinen kilpailuunsa.
- Hyvän tuntuinen hyppy kilpailussa, mutta ei ihan riittänyt kärkeen. Hiihto tuntui tosi hyvälle, yritin vetää irtikin letkasta päästyäni kärkeen. Karistaminen ei onnistunut, on niin helppoa tulla peesissä. Luovutin irtiottoyritykset ja säästelin voimia siihen saakka, että Bill Demongin vetämä ryhmä saavuttaa meidät ja olen sen jälkeen valmiina taistelemaan. Viimeisellä kierroksella alkoi varsinainen kilpailu, jäin nopeudessa kovimmasta kärjestä, kun en päässyt sitä ”seitsämääsataa” mitä olisi pitänyt, kertoo Koivuranta hyväntuulisena kilpailusuorituksensa jälkeen.

Tuloskooste
Yhdistetyn kesä Grand Prix
26.7.2008 Hinterzarten GER
Gundersen HS 108, 16.1 km

1. Georg Hettich GER 31:42.4
2. Bill Demong USA 31:42.7
3. David Kreiner AUT 31:43.9
4. Anssi Koivuranta 31:44.1
5. Petter L. Tande NOR 31:44.6

Tulokset www.fis-ski.com

Yhdistetyn Grand Prix:n toinen osakilpailu käydään Saksan Oberstdorfissa 29.7. ja kolmas 1.8. Sveitsin Einsiedelnissä. Jaakko Tallus liittyy suomalaisjoukkueeseen Oberstdorfissa.