Uutisen päiväys

1.8.2008← Takaisin

Anssi Koivuranta neljäs Einsiedelnissä

    Yhdistetyn kesä GP päättyi Sveitsin Einsiedelniin. Anssi Koivuranta sijoittui kilpailussa hienosti neljänneksi ja oli lopulta kokonaiskilpailussa toinen. Joukkueella oli kokonaisuutena onnistunut kiertue.

    Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix:n kolmas ja viimeinen kilpailu käytiin Sveitsin Einsiedelnissä. Einsiedelnissä otettiin Oberstdorfin kilpailun tapaan karsintakierros käyttöön korvaamaan kilpailukierroksen, sillä perjantai-iltapäivään osunut ukkosen ilma esti mäen kilpailukierroksen läpiviennin. Sade vaikeutti rullaluistimilla hiihtoa, tehden radan todella liukkaaksi ja paikoin jopa vaaralliseksi – ja norjalaiset päättivät jättää kilpailun tästä syystä kokonaan väliin. Kokeneet rullahiihtäjät olivat kilpailun haastavissa olosuhteissa vahvoilla.

    Sveitsin Ronny Herr voitti kilpailun ja itävaltalaiskaksikko Mario Stecher ja David Kreiner kaksi seuraava sijaa. Suomen Anssi Koivuranta starttasi kilpailuun mäen jälkeen kolmannelta sijalta ja saapui maaliin neljäntenä, vain 4.6 sekuntia kärjestä. Jaakko Tallus keskeytti kilpailun neljänneltä hiihtokierrokselta liukkaalla radalla lipsuneiden luistimien vuoksi. Kesäflunssasta kiertueen alun kärsinyt Janne Ryynänen löysi hienon hyppyvireen Einsiedelnissä, ja oli karsinnassa paras. Ryynäsen hiihtovauhti ei hankalassa kelissä vielä riittänyt, mutta vei kilpailun loppuun.

    Päävalmentaja Kimmo Savolainen summasi tyytyväisenä Grand Prix-viikon antia.
    - Tähän viikkoon voi olla todella tyytyväinen. Kaikilla tuli onnistumisia: Anssi teki hienot suoritukset kaikissa kilpailuissa, Jaakko onnistui Oberstdorfissa ja hyppäsi täälläkin koko ajan hyvin. Tuon hiihto-osuuden keskeyttäminen oli tässä kohtaa viisasta - luistin ei toiminut, eikä ollut syytä särkeä itseään vaarallisella radalla niillä. Janne Ryynänen puolestaan tervehtyi ja sai vielä uuden mäkipuvun ja suksien myötä hienon hyppyvireen löytymään täällä Einsiedelnissä, hiihtovauhti ei ollut parasta, mutta vei kuitenkin kilpailun kokonaan läpi, summasi Savolainen.

    Uusi sääntökokeilu sai kiitosta karsintakierroksen käytöstä päävalmentajalta.
    - Kiertueella olisi onnistuttu viemään yksi kilpailu suunnitelmien mukaan, kaksi muuta olisi todennäköisesti peruttu ilman tätä uutta kokeilua, jossa mäen karsintakierros voidaan muuttaa kilpailukierrokseksi. Hienoa, että saatiin kolme kilpailua käytyä, totesi Savolainen.

    Tuloskooste
    Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix 2008
    29.7.2008 Einsiedeln SUI, gundersen HS 117/10km
    1. Ronny Heer SUI 26:52.7
    2. Mario Stecher AUT +2.5
    3. David Kreiner +3.5
    4. Anssi Koivuranta +4.6
    28. Janne Ryynänen +2:64.4


    Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix 2008 lopputulokset
    1. Mario Stecher 202
    2. Anssi Koivuranta 160
    3. Ronny Heer 151
    10. Jaakko Tallus 80
    42. Janne Ryynänen 3
    Tulokset ja kalenteritiedot
    www.fis-ski.com