Uutisen päiväys

4.2.2009← Takaisin

Anssi Koivurannasta suurmäen SM-kisan yllätysvoittaja

Yhdistetyn maailmancupia johtava Kuusamon Erä-Veikkojen Anssi Koivuranta näytti taivaan merkit mäkihypyn erikoismiehille ja otti ylivoimaisen voiton SM-kisoissa Lahdessa. Ounasvaaran Hiihtoseuran Harri Olli otti hopeaa ja Lahden Hiihtoseuran Tami Kiuru pronssia.

Anssi Koivuranta jätti päivän SM-yhdistetyn kesken mäkiosuuden jälkeen ja jäi ilman oman lajinsa mitalia. Sen hän korjasi illan suurmäen SM-kisassa, jossa hän otti kultaa 12,7 pisteen erolla Harri Olliin. Koivurannan hypyt kantoivat 119,5 ja 126,5 metriä. Pisteitä niistä kertyi yhteensä 254,2. Olli hyppäsi 120,0 ja 119,5 metriä ja keräsi pisteitä 241,5. Tami Kiuru oli kolmas 116,5 ja 120,5 metrin hypyillä ja 235,5 pisteellä.

Anssi Koivuranta näytti, että tällä kaudella jo seitsemän yhdistetyn maailmancupin mäkiosuutta voittanut oman lajinsa cupjohtaja on kovan luokan mäkihyppääjä.

- Tämä oli ensimmäinen yleisen sarjan Suomen-mestaruuteni - kas kun ei tullut tenniksessä, mestari hymyili.

- Tarkoitus oli vain testailla kamoja ja nautiskella hyvästä mäestä hyppäämisestä. Ei ollut paineita ennen kuin toisella kierroksella vähän, kun alkoi näyttää että mitali on mahdollinen. Ei silti, pikku jänskätys on vain hyvästä, arveli voittaja.

- Ei ole SM-kisoissa tällaista ollut ennen. Oli nöyryyttävää ja muistuttaa, miten pienestä on kiinni mäkihyppy. Voi tapahtua mitä tahansa, Harri Olli pyöritti päätään. SM-kisoja edeltänyt harjoitusjakso Lahdessa häneltä oli sujunut hyvin.

- Perushyviä hyppyjä, hyvän tuntuista on ollut. Eipä ole nyt paineita lähteä turneelle. Lähden silti ihan mukavilla fiiliksillä Willingeniin, joka on suosikkimäkiäni. Klingenthalissa olimme kesällä leirillä ja sitten vielä lentomäki Oberstdorfissa.

- Hyvinhän Anssi hyppäsi. Koivurannan ominaisuuksilla pitää tuon tasoisessa kisassa voittaakin, arvioi päävalmentaja Janne Väätäinen.
- Harri Olli ei missään nimessä ollut omalla tasollaan. Ei kuitenkaan syytä huoleen. Olen kuullut, että hän on harjoituksissa hypännyt hyvin. Kisa ei selkeyttänyt valintoja. Ensi viikon maailmancupit antavat realistisemman kuvan siitä missä mennään. Kalle Keituri alkaa käytännössä olla valittuna, Väätäinen jatkoi.

- Anssi Koivurannalla olisi teoriassa mahdollisuus osallistua joukkuemäen kilpailuun. Se ei kuitenkaan ole kisa-aikataulun takia mahdollista. Henkilökohtaisiin kilpailuihin hänellä ei ole oikeutta osallistua kun hänellä ei ole sääntöjen vaatimia FIS-pisteitä, päävalmentaja selvitti.

Suurmäen kilpailuun eivät osallistuneet nuorten MM-kisoissa oleva Ville Larinto ja Sapporon maailmancupin paluumatkalla Britannian lumimyrskyyn kouriin joutuneet Matti Hautamäki ja Kalle Keituri.

Suomen joukkueeseen mäkihypyn maailmancupin "Team Tourneelle" Willingeniin GER 6.-8.2., Klingenthaliin GER 10.-11.2. ja Oberstdorfin lentomäkeen 13.-15.2. nimettiin joukkue:
Matti Hautamäki, Kalle Keituri, Tami Kiuru, Kai Kovaljeff, Ville Larinto ja Harri Olli.

Tulokset: www.lahdenhiihtoseura.fi