Uutisen päiväys

3.3.2007← Takaisin

Anssi Koivurannalle yhdistetyssä riemukas pronssi

Anssi Koivuranta pohjusti yhdistetyn pronssimitalin kahdella komealla hypyllä ja taisteli sinnikkäästi loppuun saakka. Tuloksena oli riemukas pronssi. Mäkiosuudella epäonnistunut Hannu Manninen teki tutut ”manniset” ja nousi 18 sijaa: kuudes.

Anssi Koivuranta oli mäen jälkeen toisena hypättyään 96,5 ja 101,5 Takana tulijoista oli etukäteen arvioituna yksi kovimmista hallitsevan maailmanmestarin punaista paitaa kantanut Saksan Ronny Ackerman, jolla on vastaava paita myös vuodelta 2003.  Ackermann tavoitti kärjessä hiihtäneen Koivurannan puolimatkassa ja roikkui kiusallisen pitkään kuusamolaisen kannassa. Kun hän lopulta lähti ohitukseen, ei Koivurannalla enää riittänyt paukkuja vastata. Uhkaavasti tuli perästä myös ”sitten olympiakisojen parhaat” hyppyynsä tehnyt, mäen jälkeen kahdeksantena ollut USA:n Bill Demong. Hän saavutti Anssia hivuttavalla varmuudella, mutta kiilasi ohi vasta ”kalkkiviivoilla”, eikä aivan sääntöjen mukaisestikaan, mutta otti joka tapauksessa hopeaa.

- Toisella kierroksella hiihdin jo aivan hämärän rajamailla, kuvaili oloaan onnellinen Koivuranta, jolla MM-kisojen tavoite täyttyi henkilökohtaisen mitalin myötä. Miehen MM-saldo oli kokonaisuutena komea: joukkuekilpailun kultaa, Gundersen-yhdistetyn pronssia ja sprintin neljäs sija.

- Ennakkoon ajattelin, että sprintti olisi parempi lajini, mitali tuli näin väärästä lajista, Koivuranta hymyili ja sai maalissa onnitteluhalauksen myös muutamaa hetkeä aikaisemmin naisten 30 km:n kultamitalin voittaneelta Virpi Kuituselta.

Hannu Mannisella kahta hyppyä vailla täydelliset kisat

Hannu Manninenei pahasti jäänyt suremaan mitalitta jäämistään.
- En saanut Sapporon pikkumäessä onnistumaan kuin yhden ainoan hypyn eilen harjoituksissa. Olen ollut täällä aikaisemminkin ja kuvittelin, että täällä hypättäisiin kaikki suurin piirtein samoille metreille. Niin ei kuitenkaan käynyt. Olen hiihto-osuuteeni tyytyväinen ja mäessäkin tiedän missä vika on, joten tämäkin päivä oli kahta hyppyä vaille hyvä, Manninen kertasi ja arvioi, että siinä kahden minuutin aikaero olisi ollut otettavissa kiinni, 3,20 oli jo vähän liikaa. 

Koivurannan ja Mannisen lisäksi myös muiden suomalaisten yhdistetyn kilpailijoiden tulokset olivat mainiot. Mäkiosuuden jälkeen kuudentena ollut Jaakko Tallus oli lopulta 11:s ja Ville Kähkönen 14:s. Kähkönen oli mäkiosuuden jälkeen 22:s ja uhkuikin kovia hiihtohaluja mäkihypyn jälkeen.

Lisää kisoista ja tulokset: http://www.sapporo2007.com/

Suomen joukkueen kuulumisia täältä