Uutisen päiväys

29.1.2018← Takaisin

Anita Korva neljäs alle 20-vuotiaiden MM-sprintissä

Nuorten MM-kilpailut avattiin tänään sunnuntaina Sveitsin Gomsissa alle 20-vuotiaiden sprinttikilpailuilla. Suomelta kilpailuun osallistui neljä naisurheilijaa ja neljä miesurheilijaa.

Anita Korva oli päivän paras suomalainen ja taisteli tiensä finaaliin, mutta jäi nipin napin mitaleiden ulkopuolelle, ollen lopulta neljäs. Korvaa itseään niukka mitaleilta ulos jääminen jäi harmittamaan.

- Pieni pettymyksen tunne jäi. Jäi sellainen olo, että olisin pystynyt finaalissa useammassa kohdassa hiihtämään kovempaa ja tosiaan tommoinen noin pieni ero, niin jäähän se vähän harmittamaan. Vähäsen karvastelee, mutta kuitenkin jollain tapaa pitää olla tyytyväinen, totesi Korva kilpailun päätteeksi.

Vahvasti hiihti myös 17-vuotias Jasmin Kähärä, joka oli kilpailun yhdeksäs. Aika-ajoissa kahdeksanneksi hiihtänyt Kähärä taisteli tiensä aina välieriin asti.

- Karsinta lähti yllättävän hyvin liikkeelle, tuntui tosi helpolta. Sijoitus yllätti, olin miettinyt, että ehkä johonkin ehkä 20 tietämille pystyisi hiihtämään. (Sijoitus) vei sitten viimeiseen alkuerään, välierään oli vähän lyhyempi palautumisaika. Oli kyllä sitten sekin (välieräpaikka) yllätys, en ehkä ollut varautunut siihen. Kaiken kaikkiaan olen kyllä tyytyväinen päivään, kommentoi Kähärä.

Eveliina Piippo oli kilpailun kolmastoista. Emmi Lämsän tie katkesi epäonnisesti jo karsintavaiheeseen, kun hän kaatui radalla laskuosuudella ja menetti näin ollen aika-ajoissa tärkeitä sekunteja.

Tulokset kokonaisuudessaan

Miesten puolella kaksi suomalaismiestä hiihti erävaiheeseen, kun Lauri Mannila ja Leo Rantahalvari selvisivät aika-ajoista jatkoon. Lauri Mannila piti aika-ajoissa 11. nopeinta vauhtia. Mannila ja Rantahalvari eivät päässeet mukaan välieriin. Mannila oli kilpailun 28:s ja Rantahalvari 29:s. Verneri Poikosen ja Lassi Vuorisen osalta kilpailu päättyi karsintavaiheeseen.

Tulokset kokonaisuudessaan

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Anita Korva
Jasmin Kähärä

Nuorten MM-kilpailut jatkuvat huomenna alle 23-vuotiaiden sprinteillä. Kilpailuja voi seurata suorana Yle Areenasta.
Tutustu Ylen kisaoppaaseen tästä.