9.2.2008← Takaisin

Anders Jacobsen vei nimiinsä Liberecin toisen osakilpailun - Ahonen viides

Tshekin Liberecissä käytyyn toiseen mäkihypyn maailmancupin osakilpailuun saatiin viime ajoista poikkeava voittaja, Anders Jacobsen Norjasta. Gregor Schlierenzauer (AUT) oli lauantain tapaan toinen ja maanmiehensä Martin Koch kolmas. Paras suomalainen oli jälleen Janne Ahonen, viides.

Libercin HS134 metrin mäessä käydyssä kilpailussa tilanne oli suomalaisittain ensimmäisen kierroksen jälkeen lupaava: Janne Ahonen toisena (129 m) ja Janne Happonen kuudentena (127,6 m). Toisella kierroksella toiveet eivät kuitenkaan toteutuneet. Kumpikaan Janneista ei onnistunut odotetusti ja sijoitukset heikkenivät. Ahosen hyppy kantoi 125,5 metriä ja hän oli viides. Happonen putosi sijalle 12 hypättyään toisellaan 119,5 metriä.

"Enemmän oli tarjolla. Pojat hyppäsivät hyvin, mutta tänään se riitti noille sijoille. Kilpailu oli vaativa. Jokaisessa hypyssä piti onnistua tosi hyvin, jotta oli menestymisen mahdollisuuksia," sanoi Suomen joukkueen valmentaja Janne Väätäinen. "Janne Ahoselta on ollut kuumeilun jälkeen vähän veto poissa, mutta se ei tätä kilpailua ratkaissut. Kyllä avaimet olivat hänen omissa käsissään. Janne Happonen hyppäsi karsinnassa yhden kauden parhaista hypyistään, ehkä se sai hänet yrittämään vähän liikaa," Väätäinen arvioi. Hän on kuitenkin tyytyväinen joukkueeseensa. "Tekemisen meininki on hyvä. Menestys tulee ennen pitkää. Tuntuu siltä, että arvokisat saavat pian tulla," hän jatkoi viitaten 22.2. Saksan Oberstdorfissa alkaviin lentomäen MM-kisoihin.

Liberecin sunnuntain kilpailu poikkesi viime aikoina nähdyistä siinä, että maailmancupin voiton jo käytännössä itselleen varmistanut Itävallan Thomas Morgenstern ei ollut mukana palkintojenjaossa. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 13:s. Toisen kierroksen 128,5-metrinen nosti sijoituksen lopulta 8:nneksi. Lauantain tapaan ei sujunut myöskään Gregor Schlirenzauerin ensimmäinen hyppy. Hän oli avauskierroksen yhdeksäs, mutta leiskautti toisellaan sen kierroksen toiseksi pisimmän hypyn, 128,5 metriä ja nousi toiseksi niukasti ennen ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanutta maanmiestään Martin Kochia. Toisella sijallaan Schlirenzauer vahvisti asemiaan maailmancupin kakkosena. Ero Janne Ahoseen venyi 59 pisteeseen.