Uutisen päiväys

29.4.2008← Takaisin

Alppimaajoukkueet valittu, pienin muutoksin kohti tulevia alppikausia

    Alppihiihdon maajoukkueet leireilivät viime viikolla Suomutunturilla. Viikon aikana niin joukkueet kuin seuraavan kauden suuntaviivat lyötiin lukkoon.

    Miesten joukkueessa pääpaino asetettiin pujottelun tason nostamiseen harjoittelumääriä lisäämällä sekä eriyttämällä maailmancup- ja Eurooppa-cupjoukkueiden ohjelmaa toisistaan, jotta laatu ja liikkumavara harjoittelun ohjelmoinnissa pystytään takaamaan. Naisten joukkueen kärkenä jatkaa Tanja Poutiainen, jonka takana Sanni Leinonen ja Jessica Honkonen tavoittelevat ensi kaudella Eurooppa-cupin kärkisijoja.

    ”Naisissa kärki on kapea, mutta jos ja kun saamme Sannin ja Jessican jatkamaan Tanjan menestystä, silloin olemme onnistuneet toimissamme”, alppilajien lajijohtaja Janne Leskinen summaa.

    Nuorten ryhmien, Tehotyttöryhmän ja nuorten maajoukkueen, valmennuksessa tullaan tehostamaan ulkomaan leiritystä erityisesti talviaikaan.

    ”Nuorten 15–19-vuotiaiden laskijoiden on päästävä harjoittelemaan enemmän Keski-Euroopan olosuhteissa, jotta vauhtikynnys ja monipuolisuus kehittyvät jo aikaisessa vaiheessa”, Leskinen jatkaa.

    Maajoukkueiden urheilijavalinnoissa nousi esiin kaksi vahvaa tekijää. Niin valinnat kuin harjoittelun strategiakin painottuvat vahvasti vuoden 2010 Vancouverin olympialaisiin tähtäävien urheilijoiden menestystekijöiden varmistamiseen sekä vuosina 1989–1992 syntyneiden nuorten eli tulevaisuuden nimien nostamista esiin. Edellä mainituista syistä pitkään joukkueeseen kuuluneilta Tii-Maria Romarilta ja Jukka Rajalalta odotetaan vielä lisänäyttöjä ennen maajoukkuepaikan varmistumista.

    Leitnerin sopimusta jatkettiin ennakoidusti, uudeksi aisapariksi slovenialainen Bergant

    Naisten päävalmentajana jatkaa viime keväänä aloittanut slovenialainen Janez Slivnik ja miesten päävalmentajana itävaltalainen Christian Leitner. Leitnerin sopimusta, joka olisi päättynyt vuonna 2009, jatkettiin ennakoidusti vuoteen 2010 kevään neuvottelujen tuloksena ja se allekirjoitettiin Suomulla viime viikolla.

    ”Leitnerin jatkosopimus olympialaisiin 2010 saakka oli mielestäni oikea strateginen valinta. Se takaa työrauhan seuraaville kahdelle arvokisakaudelle. Lisäksi hän on erittäin motivoitunut menestymään Suomen joukkueen kanssa. Naisten päävalmentajan Slivnikin sopimus on voimassa vuoteen 2010 jo aiemmilla päätöksillä”, kertoo Leskinen valmentajatilanteesta.

    Miesten maajoukkueessa Leitnerin aisapariksi kiinnitettiin kokenut slovenialainen Klemen Bergant. Bergant on toiminut valmentajana niin naisten kuin miestenkin alppihiihdossa ja hän on työskennellyt muun muassa Sloveniassa alppilajien lajipäällikkönä muutaman vuoden ajan.

    Maajoukkueet kaudella 2008–2009

    Naiset, maailmancup: Tanja Poutiainen
    Naiset, Eurooppa-cup: Sanni Leinonen, Jessica Honkonen
    Tehotyttöryhmä: Emma Happonen, Kristiina Rove, Nina Halme, Sara Partanen, Merle Soppela ja Johanna Tikkanen

    Miehet, maailmancup: Kalle Palander, Marcus Sandell, Jukka Leino
    Miehet, Eurooppa-cup: Tuukka Kaukoniemi, Petteri Kantola, Andreas Romar
    Nuorten maajoukkue, pojat: Joonas Räsänen, Victor Malmström, Samu Torsti, Juho-Pekka Penttinen

    Para-alppi: Katja Saarinen

    Valmentajat kaudella 2008–2009

    Naiset:
    Maailmancup-joukkue: Janez Slivnik (päävalmentaja), Sergei Poljsak (valmentaja), Anne Yritys (fysioterapeutti/huoltaja), Jan Tuupainen (huoltaja)
    Eurooppa-cupjoukkue: Pasi Martikainen (valmentaja), toinen valmentaja nimetään myöhemmin
    Tehotytöt: Mika Marila

    Miehet:
    Maailmancup-joukkue: Christian Leitner (päävalmentaja), Klemen Bergant (valmentaja), Janne Haarala (huoltaja/valmentaja), Jarno Pirinen (fysiikkavalmennus, fysioterapia), Michael Steiner (huoltaja/valmentaja)
    Eurooppa-cupjoukkue: Janez Hladnik (valmentaja), Eero Blomqvist (huoltaja/valmentaja), Antti Koramo (huoltaja/valmentaja)
    Nuorten maajoukkue, pojat: Mika Pelli

    Para-alppi: Vesa-Matti Väänänen