Uutisen päiväys

23.6.2008← Takaisin

Alppimaajoukkue positiivisin mielin kesän treenikauteen

    Alppihiihtomaajoukkueiden kesäharjoittelujakso on käynnistynyt suunnitelmien mukaisesti. Leirisuunnitelmat on tehty keväällä vahvistettujen strategisten painotusten mukaisesti.

    Maajoukkueiden päätähtäimenä ovat Vancouverin 2010 olympialaiset ja välietappina ensi kevään 2009 Val d’ Iseren maailmanmestaruuskilpailut Ranskassa.

    Toukokuun leiritauon jälkeen miesten maailmancup-joukkue leireili jo pari päivää lumilla Hollannissa sisähallissa. Tiivis harjoitusjakso oli Marcus Sandellin mieleen.

    ”Saatiin puoleentoista päivään viisi harjoituskertaa ja paljon toistoja. Rinne oli jäässä ja hyvä fiilis jäi leiristä”, Sandell summasi ensimmäisen lumileirin antia.

    Säärivammasta toipunut Kalle Palander on päässyt hyvin mukaan jo harjoitusrytmiin. Kuntoutus sujui keväällä erinomaisesti ja nyt hän pystyy harjoittelemaan täysipainoisesti.

    Naisissa Tanja Poutiainen on aloittanut motivoituneena kesän peruskuntokauden. Poutiainen painottaa tänä kesänä hieman aiempaa enemmän kimmoisuutta ja on lisännyt harjoitusohjelmaansa erilaisia hyppyharjoituksia.

    ”Kuivaharjoittelu on alkanut hyvin, kropassa tosin tuntuu, että paljon on tehty töitä. Peruskunto täytyy saada talveksi kuntoon, jotta pystyy sitten tekemään lajiharjoitukset täysipainoisesti”, Poutiainen kertoi kesän lehdistötilaisuudessa.

    Suomalainen alppihiihtokulttuuri on noussut viime vuosina huimasti kansainvälisessä vertailussa, kun maailman kärkeen on kiilautunut laskijoita ja maailmancupin pujottelukilpailut on saatu Leville. Asema Kansainvälisessä Hiihtoliitossa (FIS) vahvistui jälleen tänä keväänä, kun toukokuun lopussa alppilajien lajijohtaja Janne Leskinen valittiin FIS:n alppilajien hallitukseen.

    ”Monipuolinen ja pitkäjänteinen työmme on huomattu ja jatkamme edelleen asioiden eteenpäin vientiä kansainvälisissä elimissä. Nyt meillä on parempi mahdollisuus vaikuttaa”, Leskinen kertoi positiivisia uutisia.