Uutisen päiväys

22.8.2008← Takaisin

Alppilajien valiokunta esittää oman yhdistyksen perustamista

    Suomen Hiihtoliiton (SHL) alppilajien lajiryhmä, alppi- ja freestylehiihto, on tehnyt tulevaisuuden toimintaansa linjaavia päätöksiä. Alppilajien valiokunta on tiistaina 19.8.2008 pitämässään kokouksessa päättänyt esittää oman yhdistyksen perustamista alppi- ja freestylehiihdon seuroille.

    Tutkimusten mukaan alppilajien arvostus suomalaisessa urheilun kentässä on korkealla. Hieman ennen vuosituhannen vaihdetta molemmissa lajeissa alkanut menestys arvokilpailuissa on jatkunut tasaisesti ja tulevaisuuden näkymät hyvien urheilullisten tulosten saavuttamiseksi ovat erinomaiset. Vahvan aseman omaavia lajeja alppi- ja freestylehiihtoa seurataan yleisön toimesta aktiivisesti. Lajien positiivinen imago ja dynaamisuus on tiedostettu myös niin suomalaisen urheilun organisaatioissa kuin laajassa yhteistyökumppaniverkostossakin.

    Alppi- ja freestylehiihdon tulevaisuuden toimintalinjausten tavoitteena on saavutetun aseman turvaamisen ja positiivisten mielikuvien säilyttämisen lisäksi edelleen kehittyminen sekä oman rahoituksen turvaaminen. Lajien nykyaikaisuuden, kansainvälisyyden ja tulevaisuuden voittajuuden varmistaminen vaatii valmiutta tarttua perinteisten toimintamallien haastamiseen.

    Alppilajien valiokunta valmistelee uuden yhdistyksen perustamiseen liittyvän esityksen alppi- ja freestyleseurojen päätettäväksi seurakokouksessa 10.–11. lokakuuta 2008. Mikäli seurat päättävät yhdistyksen perustamisesta, toiminnan aloittaminen ajoittunee vuoden 2009 alkuun. Alppilajien oman yhdistyksen toimintamalli on suunniteltu vahvassa yhteistoiminnassa lajien yhteistyökumppaneiden kanssa, joiden rahoitusosuus alppi- ja freestylehiihdon toiminnasta on vuosittain yli 80 prosenttia. Malli on mahdollista toteuttaa vuonna 2004 tehdyn Suomen Hiihtoliiton sääntöuudistuksen puitteissa.

    Alppilajit ovat allekirjoittaneet kaksi merkittävää pääyhteistyökumppanuussopimusta. Audi Finland jatkaa edelleen alppi- ja freestylehiihdon vahvana tukijana. Tämän lisäksi Vacon Oy:n uusi pääyhteistyökumppanuus alppihiihdolle on merkittävä jatkuvuuden ja toiminnan kehittämisen kannalta. Uudet sopimukset ovat syntyneet yhteisten tulevaisuuden tavoitteiden kautta, joihin kuuluvat voimakkaasti alppilajien oman toiminnan uudelleen järjestely sekä imagon vahvistaminen.