Uutisen päiväys

16.4.2008← Takaisin

Alppikauden päätös Pyhätunturilla, suurpujottelun Suomen-mestaruudet jaossa

    Tulevana viikonloppuna Pyhätunturilla jaetaan kauden viimeiset alppihiihdon Suomen-mestaruusmitalit. Perjantaina lasketaan nuorten suurpujottelun mestaruuksista alle 17- ja alle-20-vuotiaiden sarjoissa. Lauantaina vuorossa ovat yleiset sarjat.

    Kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä noin 170 laskijaa, joista vajaat 60 on naisia. Suomen huippunimien lisäksi FIS-pisteistä kilpailee muiden muassa 17 ruotsalaista, 17 norjalaista ja kymmenisen venäläistä laskijaa. Kilpailunjohtaja Jaana Karhila-Räsänen lupaa kovatasoista kilpailua.

    ”Suomalaisten kovien nimien lisäksi erittäin hyvillä FIS-pisteillä ovat kisaan ilmoittautuneet Italian ja Tsekin miehet. Mielenkiintoinen kisa on varmasti luvassa”, Karhila-Räsänen kertoi Sallasta, jossa SM-kisaorganisaatio järjestää kuluvalla viikolla FIS-kilpailut.

    Suomalaiset ovat olleet kovassa suurpujottelukunnossa koko kauden. Kalle Palanderin loukkaannuttua hänen paikkaansa ovat täyttäneet ansiokkaasti nuori Marcus Sandell maailmancupissa sekä Jukka Leino Eurooppa-cupissa.

    Suorituspaikat kunnossa

    Kilpailuorganisaatio siirtyy torstai-iltana Sallasta Pyhätunturille, jossa urheilijat jatkavat tämän viikon tiukkaa kisarupeamaansa. Suorituspaikat ovat Pyhällä hyvässä kunnossa, sillä lunta on satanut viime päivänä lisää ja pakkanen on pitänyt rinteen pohjan kovana.

    ”Jos plussalle menee, suolaamme sitten rinteen, jotta saamme sen kovaksi. Muokkaamme myös päivän aikataulua sen mukaisesti, että laskijat saavat parhaat mahdolliset olosuhteet”, Karhila-Räsänen lupaa.

    Kilpailut järjestää yhteistyössä Tahkon ja Rukan alppikoulujen sekä Etelä- ja Pohjois-Suomen alppiakatemioiden urheilijoiden vanhemmat ja taustajoukot. Karhila-Räsänen korostaakin, että uusia kilpailunjärjestämismuotoja on synnyttävä, sillä paikallisten seurojen resurssit ovat hyvin rajalliset.

    ”Kilpailujen koko on kasvanut jatkuvasti. Nykyään kisoihin on järjestettävä myös niin sanottua oheisohjelmaa, kuten meillä kauden päättäjäiset. Tuommoiset tapahtuvat syövät resursseja, joita seuroilla ei välttämättä aina ole käytössä”, Karhila-Räsänen sanoo.

    Sekä Sallan FIS-kilpailujen, Pyhän Suomen-mestaruuskilpailujen että Ruotsin Åressa laskettujen vauhtilajien SM-kisojen palkinnot jaetaan lauantaina Pyhätunturin SkiBistrossa järjestettävässä kauden päättäjäisjuhlassa. Samalla juhlitaan vielä kerran satavuotiasta Suomen Hiihtoliittoa alppihiihdon ystävien ja yhteistyökumppanien kesken.

    Kilpailujen tarkka ohjelma ilmoitetaan heti sen varmistuttua.
    Kilpailuun on vapaa pääsy.