Uutisen päiväys

9.10.2008← Takaisin

Alppihiihtomaajoukkueella edessä tärkeä kaksivuotiskausi

    Suomen alppihiihtomaajoukkueen lehdistötilaisuudessa Kämp Clubilla toimittajajoukon eteen asteli erinomaisen harjoituskauden viettänyt joukkue. Takana on hyvin sujuneet leirit naisilla Sveitsissä ja miehillä Argentiinassa ja tästä eteenpäin katseet suunnataan tulevaan maailmancupiin ja kevään MM-kisoihin.

    Joukkueilla on alkamassa tärkeä kaksivuotiskausi, kun keväällä kilpaillaan alppihiihdon MM-kisoissa Val d’Iseressa ja vuonna 2010 Vancouverin olympialaisissa. Alppilajien lajijohtaja Janne Leskinen näkee, että arvokisaputken kannalta onnistumisia haetaan myös maailmancupissa:
    ”Arvokisoissa alhaiset lähtönumerot ovat erityisen tärkeitä ja niiden saavuttaminen vaatii onnistumisia maailmancupissa. Hyvät sijoitukset MM-kisoissa antaisi myös hyvän tilanteen olympiavalintoja ajatellen, kun ne päästään tekemään aikaisessa vaiheessa.”

    Alppihiihdon tausta-asiat ovat myös hyvässä kunnossa.
    ”Kaikki pääyhteistyökumppanit ovat selvillä, joten alppihiihdon taloudellinen tilanne on vakaa. Myös uuden alppilajien yhdistyksen valmistelu etenee hyvää vauhtia ja lauantaina seurat ovat Vuokatissa koolla päättämässä yhdistyksen perustamisesta” Leskinen toteaa.

    Tiiviistä leiriohjelmasta vauhtia tulevaan kauteen

    Hyvä harjoituskausi on takana myös alppijoukkueen Kalle Palanderilla. Mainiosti sujunut Argentiinan leiri luo uskoa tulevaan kauteen:
    ”Argentiina oli hieno paikka ja saimme siellä paljon hyviä treenejä ja laskupäiviä. Kelit suosivat koko leirin ajan ja verrattuna viime kauteen olemme reilusti edellä lumipäivissä”.

    Erityisen tärkeänä Palander pitää tulevalla kaudella sijoituksen vakiinnuttamisen seitsemän parhaan joukkoon, sekä pujottelun ja suurpujottelun maailmancupissa.

    ”Pujottelussa tämä tarkoittaa kolmen parhaan joukkoon sijoittumista heti kauden alussa, erityisesti kotimaassa Levillä olisi hienoa nousta palkintokorokkeelle. Tietty tavoitteet on asetettu Vancouverin olympialaisiin, mutta menestyminen MM-kisoissa on tärkeää, onhan ne tavallaan juhlakisat, kun edellisestä MM-voitosta on aikaa kymmenen vuotta” Palander summaa.

    Miesten alppimaajoukkueen päävalmentaja Christian Leitner on hyvillä mielin kauden avauksen lähestyessä.
    ”Viime vuosi meni todella hyvin ja nyt meillä on viisi paikkaa maailmancuppiin. Viime vuonna Leinon Jukka oli hyvä Eurooppa-cupissa ja samaa odotetaan tältä kaudelta.” Leitner kertaa.
    Leitner oli samoilla linjoilla Palanderin kanssa onnistuneesta Argentiinan leiristä:
    ”Meille sattui erittäin hyvät olosuhteet koko leirin ajalle. Toiselle puolen maapalloa matkustaminen on tietty työlästä, mutta hyvät harjoitukset korvasivat sen”.

    Naisten joukkue on päässyt harjoittelemaan jäätiköillä kesän ajan vaihtelevissa olosuhteissa.
    ”Kaiken tyylisellä lumella pehmeästä jäiseen olemme saaneet harjoitukset vietyä läpi, joka on hyvä asia tulevaisuutta ajatellen. Tanja on valmiina kauteen ja muut tytöt tulevat kovaa vauhtia perässä” naisten maajoukkueen päävalmentaja Janez Slivnik toteaa.

    Sanni Leinonen ja Jessica Honkonen hakevat vielä vauhtia laskuun Eurooppa-cupista ja ennen kaikkea parempia FIS pisteitä, joka takaa paremmat lähtöpaikat maailmancupissa. Slivnik ei aseta liikaa paineita heti ensimmäiseen kisaan, mutta luottaa että joukkue on valmiina kauteen.

    Naisten joukkueen Tanja Poutiainen lähtee tosissaan taistelemaan palkintosijoista jokaisessa kisassa. Sanni Leinosen ja Jessica Honkosen kanssa harjoitellut Poutiainen on leireillyt kesän ajan tiiviisti Keski-Euroopassa ja laskuvälineet odottavat siellä jo seuraavaa lumileiriä.

    ”Onnistuneita leiripäiviä on takana, vaikka sää on ollut välillä meitä vastaan. Seuraavaksi suunnataan leirille Söldeniin, jonka jälkeen on pari päivää harjoittelua Pitztalissa. Siitä matka jatkuu takaisin Söldenin maailmancupin avaukseen” Poutiainen kertoo.

    Poutiaisen tavoitteena on menestyä kummassakin lajissa ja vauhdikkaaseen suurpujotteluun on haettu välillä vauhtia super-G:stä:
    ”Radat ovat entistä vauhdikkaampia ja super-G:stä saa hyvää vaihtelua harjoitteluun. Pujottelun kanssa on tehty töitä, jotta suorituksiin löytyisi tasaisuutta ja sitä kautta menestystä.”

    Miesten ja naisten maailmancup alkaa suurpujottelulla Itävallan Söldenistä 25.-26. lokakuuta. Söldenin suurpujotteluun miehillä on viisi paikkaa. Kisaan tulee näillä näkymiin starttaamaan Kalle Palander, Jukka Leino, Marcus Sandell, Petteri Kantola ja Jukka Rajala. Sunnuntaina alkavan leirin aikana joukkue tullaan vahvistamaan. Naisilla Söldeniin on kaksi paikkaa ja kisan osanottajat ovat Tanja Poutiainen ja Sanni Leinonen.
    Söldenin jälkeen katseet suunnataan Leville ja siellä kilpaillaan pujottelucupin avauksessa 15.-16. marraskuuta.