Uutisen päiväys

11.10.2008← Takaisin

Alppihiihto- ja freestylehiihtoseurat perustavat uuden alppilajien yhdistyksen

Vuokatissa koolla olevat alppihiihto- ja freestylehiihtoseurat ovat päättäneet perustaa uuden yhdistyksen alppilajeille. Uuden yhdistyksen perustaminen on selvästi kiinnostava asia alppilajien kentällä, sillä seurakokoukseen oli kokoontunut 37 seuraa päättämään ajankohtaisista asioista. Yhdistyksen perustajajäseninä on yhteensä 34 seuraa ja jäseneksi liittyi kolme seuraa.

Uusi alppilajien yhdistys tulee tekemään yhteistoimintasopimuksen Hiihtoliiton kanssa ja esimerkiksi suhteet Kansainväliseen Hiihtoliittoon hoidetaan edelleen Suomen Hiihtoliiton kautta. Syitä uuden yhdistyksen perustamiselle on useita. Esimerkiksi Hiihtoliiton taloudellinen tilanne ajaa alppilajit omaan yhdistykseen ja näin ollen esimerkiksi sponsoreiden osuutta tuloista on mahdollisuutta lisätä. Tällä hetkellä alppilajien tuloista 85 prosenttia tulee sponsoreilta ja tulevaisuudessa tämän summan uskotaan kasvavan alppilajien oman imagon terävöitymisen kautta.

Ski Sport Finland r.y. nimi esitettiin seuraväelle nimeksi uudelle yhdistykselle, mutta asia päätettiin jättää hallituksen päätettäväksi. Nimi kuvastaa lajien kansainvälisyyttä, nuorekkuutta ja se koetaan hyvänä nimenä myös tulevaisuutta ajatellen.

Alppihiihdon ja freestylehiihdon maajoukkueiden imagolla tulee olemaan suuri merkitys yhdistyksen tulevaisuuden kuvan rakentamisessa. Urheilullisesti toiminta tullaan pitämään samoilla linjoilla kuin se on ollut tähän asti. Pääpaino tulee edelleenkin olemaan maajoukkueiden tukemisessa, mutta tätä kautta tuetaan myös kenttäväen toimintaa esimerkiksi seuroissa ja juniorijoukkueissa. Urheilijoiden menestyminen kansainvälisesti tuo lajien pariin lisää uusia harrastajia ja näin ollen myös seurojen merkitys yhteistä tulevaisuutta rakentaessa kasvaa.

Vuokatissa on koolla Suomen Hiihtoliiton kenttäväen yhteinen tapahtuma HiihtoSuomi 2008. Joka toinen vuosi järjestettävässä tapahtumassa ensimmäisenä päivänä eri hiihtolajien kenttäväki käsittelee asioitaan omissa kokouksissa ja toisena päivänä kokoonnutaan kaikkien lajien yhteiseen osuuteen, liittokokoukseen.