Uutisen päiväys

26.3.2008← Takaisin

Alppihiihdon SM-kilpailut keräävät Rukalle kotimaan parhaimmiston

    Alppihiihdon Suomen-mestaruuspujottelut lasketaan Kuusamon Rukalla lauantaina 29.3.2008. Perjantaina 28.3. ohjelmassa on FIS-pujottelu.

    SM-kilpailut ovat osa Suomen Hiihtoliiton 100-vuotisjuhlatapahtumaa, jossa samaan aikaan kilpaillaan maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn Suomen-mestaruusmitaleista.

    Pujottelun SM-kisat lasketaan perinteisesti Rukan Eturinne kakkosessa, jossa 70 kilpailijaa ottaa mittaa toisistaan. Kansainvälisten cupien loputtua vajaat kaksi viikkoa sitten, mukana on koko Suomen alppihiihtoparhaimmisto pujottelun ja suurpujottelun maailmancupien nelosen Tanja Poutiaisen johdolla.

    Kilpailurinne jäädytettiin tiistaina ja tänään keskiviikkona kisa-alueen kunnostusta jatketaan, jotta kaikki on valmista perjantain FIS-pujottelua varten. Järjestävän seuran puheenjohtaja Mika Mankinen on tyytyväinen kilpailuorganisaation toimintaan.

    ”Vielä vähän on tekemistä ennen viikonloppua, mutta kaikki toimet ovat aikataulussa. Kisarinne verkotetaan keskiviikkona, joten järjestelyt ovat hyvällä mallilla”, Mankinen kertoi järjestelyjen etenemisestä.

    Suomalaiset alppihiihtäjät ovat odottaneet hyvätasoisia kilpailuja loppukaudelle, ja vaikka miesten puolella Suomen ykköslaskija Kalle Palander joutuukin seuraamaan kilpailua katsomosta käsin, luvassa on kova kilpailu.

    ”Säärileikkauksesta kuntoutuminen on sujunut hyvin, mutta monoa ei vielä voi laittaa jalkaan, joten vielä täytyy seurata SM-kilpailua katsomosta käsin”, isäntäseura RukaSlalomin edustaja Palander kertoi ennen pääsiäistä.

    Maailmancupin pujottelussa pisteille laskenut Heinäveden Jukka Leino vastaa nuorempien Grankulla IFK Alpinen Marcus Sandellin ja nuorten Suomen-mestari Joonas Räsäsen haasteisiin.

    Naisten kilpailussa Poutiainen kirittää lähes kymmenen vuotta nuorempiaan koviin suorituksiin kauden lopun kynnyksellä. Tampereen Sanni Leinonen, Vaasan Tii-Maria Romar sekä nuorten MM-kilpailuissa tasaisia laskuja esittänyt Nilsiä Skin Sara Partanen taistelevat tiukasti Poutiaisen takana.

    Kilpailujen ohjelma
    Perjantai 28.3.2008
    9.00 Rataan tutustuminen, FIS-pujottelu N + M
    10.00 FIS-pujottelu, Naiset 1. kierros
    10.30 FIS-pujottelu, Miehet 1. kierros
    13.00 FIS-pujottelu, Naiset 2. kierros
    13.30 FIS-pujottelu, Miehet 2. kierros
    20.30 Palkintojenjako, kaikki päivän lajit

    Lauantai 29.3.2008
    9.00 Rataan tutustuminen, SM-pujottelu N + M
    10.00 SM-pujottelu, Naiset 1. kierros
    10.30 SM-pujottelu, Miehet 1. kierros
    13.00 SM-pujottelu, Naiset 2. kierros
    13.30 SM-pujottelu, Miehet 2. kierros
    Palkintojenjako maalialueella heti kilpailun jälkeen

    Kilpailuun on vapaa pääsy.

    www.rukasm2008.fi