Uutisen päiväys

20.11.2008← Takaisin

Alppihiihdon kotimaan kilpailukausi käyntiin viikonloppuna Rukalta

    Levi näytti viime viikonloppuna loistavilla olosuhteilla, että Suomessa osataan järjestää loistavat alppihiihtokisat, kun maailman parhaat pujottelijat kilpailijat Levi Black rinteessä. Suomen tulevat alppihiihtotähdet saavat myös oman kilpailukautensa vauhtiin, kun alppihiihdon FIS-pujottelut kilpaillaan viikonloppuna Rukalla.

    Rukalle on tulossa kilpailijoita seitsemästä maasta, Pohjoismaiden lisäksi urheilijoita tulee esimerkiksi Japanista ja Mongoliasta. Suomen juniorimaajoukkueet ovat kovassa iskussa ja odottavat innolla pääsyä kilsarinteeseen. Rukan kisarinne Eturinne kakkonen on saatu myös loistavaan kuntoon kilpailuja ajatellen.

    ”Rinne on palkitettu ylhäältä alas ja se on betonikova, oikein loistavassa kunnossa. Eilen kävin porailemassa sitä ja lunta on enemmän kuin viime vuonna, joten hyvät olosuhteet olemme saaneet kilpailulle”, kilpailunjohtaja Petri Härkönen kertoo.

    Kilpailu käynnistyy lauantaina, sekä sunnuntaina kello 10. Toinen kierros lasketaan heti ensimmäisen kierroksen perään puolen päivän jälkeen. Osallistujia kilpailuun on tulossa yhteensä noin 130 naisissa noin 50 ja miehissä noin 80.