Uutisen päiväys

1.1.2009← Takaisin

Aino-Kaisa Saarinen siirtyi Tourin kärkeen

    Suomen naiset ottivat kaksoijohdon Tour de Skin kokonaistilanteessa kun turneen viides osakilpailu oli käyty Nove Mesto na Moravessa. Tour de Skissä oli ohjelmassa sprinttihiihto, joka hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla.

    Suomalaisnaiset jatkoivat edelleen hyviä esityksiään. Paras suomalainen oli tänään Aino-Kaisa Saarinen, joka oli lopputuloksissa kolmas. Saarinen nousi Virpi Kuitusen edelle Tour de Skissä, ero on heidän välillä 13 sekuntia. Suomalaiskaksikon takana on Norjan Marit Björgen, joka on 37 sekuntia Saarista jäljessä.
    Tänään sprintin voiton vei naisista Italian Arianna Follis, kun Slovenian Petra Majdic oli toinen.

    -
    Tänään oli hyvä päivä, vaikka hiihdossani oli näkyvissä hermostuneisuutta. Täytyy antaa itsellekin kiitosta, että puristin finaalissa hienosti kolmanneksi. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Saarinen totesi iloisena.
    Virpi Kuitunen ei tänään hätyytellyt kärkinaisia. Kuitunen joutui B-finaaliin, ja hän oli tänään kahdeksas.

    -
    Paljon parempaa vapaata kuin viime kerralla. Puolivälierissä sain huonon lähtöpaikan, koska jouduin sisäradalle. Kokonaistilanteen kannalta olen tämänpäiväiseen lopputulokseeni tyytyväinen, Kuitunen kertoo.
    Riitta-Liisa Roponen hiihti Kuitusen kanssa B-finaalissa. Roponen oli lopputuloksissa 11:sta. Roponen on Tour de Skissä kahdeksas.

    -
    Loppusijoitukseen olen tyytyväinen, vaikka tänään oli väsynyttä hiihtoa. Olisin toivonut suksiltani parempaa apua, Roponen kommentoi.
    Pirjo Muranen putosi puolivälierissä, eikä häntä nähty finaaleissa. Muranen on Tour de Skissä vielä yhdeksäntenä.
    Suomalaismiesten päivä jatkui tänäänkin synkkänä. Matti Heikkisen kilpailu meni pilalle puolivälierässä, koska suomalainen kaatui ikävästi. Heikkinen on Tour de Skissä tällä hetkellä sijalla 33.

    -
    Vähän liian liukasta oli hiihto tänään. Alku oli erittäin energinen, mutta en mutkaan tullut tarpeeksi varovaisesti, jolloin löysin itseni mainosten seasta. Vähän jäi kaivelemaan kaatuminen, mutta tästä jatketaan eteenpäin, Heikkinen kommentoi.
    Sami Jauhojärvi ei myöskään hätyytellyt tänään kärkeä, eikä häntä nähty finaaleissa. Selkävaivainen Jauhojärvi on Tour de Skissä 21., yli kaksi minuuttia kärjestä jäljessä.
    Sprintin voitti tänään Norjan Petter Northug, ennen maamiestään Tor Arne Hetlandia. Kolmas oli Italian Cristian Zorzi.
    Miesten Tour de Skitä johtaa Sveitsin Dario Sologna, kun Venäjän Vassili Rotchev on häntä jäljessä yli 23 sekuntia. Norjan Eldar Rönning on kolmantena, ollen kärjestä jäljessä yli 32 sekuntia.

    Suomalaisetkin hiihtäjät pakkasivat kamppeensa rivakasti, sillä runsaan kilometrin hiihtokisan jälkeen heitä odotti 724 kilometrin automatka Italiaan.

    Raskas Tour de Ski jatkuu Val di Fiemmessä 3.1.-4.1.
    Tulokset ja kokonaistilanne luettavissa www.fis-ski.com