Uutisen päiväys

4.12.2004← Takaisin

Ahonen myös Trondheimin valtias

Janne Ahosen voittoputki jatkui tänään Norjan Trondheimissa. Voitto irtosi tänään kuitenkin pienemmällä erolla. Illan yllätyskakkonen oli Tsekin Jakub Janda. Kolmannelle sijalle venyi Itävallan Andreas Widhölzl.

 Janne Ahonen näyttää olevan vakuuttavassa kunnossa myös ulkomailla hypättäessä. Kokenut suomalainen jatkoi Trondheimissa siitä mihin viikko sitten jäi Kuusamossa. Jo karsinnoissa ja koekierroksella vakuuttanut Ahonen teki puhtaan suorituksen ja oli paras molemmilla kilpailukierroksilla. Hypyt kantoivat 132 ja 135,5 metriä.
 Kakkossijan otti nimiinsä 4,2 pisteen erolla Ahoseen Tsekin Jakub Janda, joka osoitti, ettei kolmossija Kuusamossa ollut sattumaa. Palkintokorokkeelle pääsi myös Itävallan Andreas Widhölzl, joka on taas löytämässä hyppyänsä. Eroa Ahosen ja Widhölzlin välille kertyi 13 pistettä.
Päävalmentaja Tommi Nikusen mukaan on mahdollista, että Ahonen taistelee voitosta myös huomenna. 
 - Kyllä on ihan mahdollista, että Janne on korkealla myös huomenna. Etenkin toinen hyppy oli tänään hyvä.

 Suomalaisista myös Matti Hautamäki onnistui tänään. Hautamäki olisikin varmaan ollut korkeammalla tulosluettelossa, mutta toisen hypyn alastulo verotti pisteitä. Nikusen mielestä Hautamäellä on mahdollisuuksia jopa haastaa Ahonen.
 - Mahdollisuuksia on. Matinkin hypyt olivat tänään hyviä, hänelläkin etenkin toinen. Lopussa vain on vaikeaa.
 - Matti kokee uuden suksen hieman liian jäykäksi ja tekniikassakin on pientä hiomista. Mutta kun tekniikka ja varusteet saadaan kuntoon, Matti pystyy halutessaan haastamaan jopa Jannen.

 Myös Tami Kiuru ja Janne Happonen olivat mukana kilpailussa. Kiurun sijoitus oli 22. ja Happosen 42. Kiurun ensimmäinen hyppy sai kiitosta myös päävalmentaja Nikuselta ja Nikunen uskoo, että Kiurun suoritukset tulevat paranemaan kauden edetessä.

 

Tulokset: www.fis-ski.com



Lisätietoja: http://www.fis-ski.com