10.1.2004← Takaisin

Ahonen Liberecin kisan voittoon

Mäkihypyn maailmancup ei tällä kaudella ole kulkenut suotuisten tähtien alla. Samoin oli myös Tshekin Liberecissä lauantaina. Tutun tuuliongelman lisäksi haittaa teki myös lumisade. Monien siirtojen jälkeen kisa saatiin viedyksi läpi yhden kierroksen kilpailuna. Suomalaisittain se yksi kierros riitti: voiton ja samalla maailmancupin johtajan paikan otti Janne Ahonen.

Siirtojen jälkeen jo etukäteen yhden kierroksen kilpailuna pidettäväksi päätetty kisa vietiin läpi ripeään tahtiin. Vaikka tasapuolisia olosuhteita haettiin, oli menossa silti välillä lottoarvonnan makua. Voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä. Kilpailun viimeisenä miehenä hypännyt Ahonen teki sen, mitä häneltä odotettiin. Hän hyppäsi kisan pisimmän, tyylikkään hypyn. Se kantoi 127 metriä, pisteitä kertyi 128,6. Liberecissä viime vuonna voittanut Itävallan Thomas Morgenstern oli nyt kakkonen hypättyään 126 metriä, pisteitä 1,3 vähemmän kuin hollolaistuneella Lahden Hiihtoseuraa edustavalla Janne Ahosella. Myös kolmas sija meni Itävaltaan, maailmancupissakin kolmantena olevalle kokeneelle Martin Höllwarthille, jonka hyppy kantoi 122,5 metriä ja antoi pisteitä 121,5.

Suomalaisista toiseksi paras oli Tami Kiuru, joka oli 15:s. Continetal-cupissa hyvin menestynyt Juha-Matti Ruuskanen osoitti toisessa MC-tason kilpailussaan hyviä kilpailijan ominaisuuksia ja sijoittui 18:ksi. Tuulen riepottamaksi joutunut Veli-Matti Lindström vei viimeisen maailmancup-pisteen sijalla 30. Matti Hautamäki oli 32:s.

Lieberecin maailmancupissa eivät kaikki maailmancupin tähänastiset kärkinimet olleet mukana. Poissa oli mm. cupia tähän asti johtanut Norjan Sigurd Pettersen, jonka Ahonen nyt ohitti cupin kokonaiskilpailussa kahdella pisteellä. Myös mm. koko Japanin joukkue oli matkustanut kotimaisemiinsa valmistautumaan cupin Japanissa pidettäviin osakilpailuihin.