Uutisen päiväys

25.11.2016← Takaisin

Ahonen karanneesta jatkopaikasta huolimatta hyvillä mielin

Mäkihypyn maailmancupin kausi 2016-2017 starttasi perjantaina Rukalta kovatasoisella kisalla. Suomalaisedustajista 400:nnen maailmancupin kilpailunsa loikannut Janne Ahonen päätyi 34:nneksi ja Lauri Asikainen 47:nneksi.

Uransa 400:nnen maailmancupin kilpaillut Janne Ahonen avasi alkaneen maailmancup-sesongin kotiyleisön edessä numerolla 1. Suomalainen ponnisti Rukan HS142-mäestä varsin hienosti 130,5 metrin kohdalle.

Sinivalkoisten harmiksi upea hyppy ei kuitenkaan lopulta riittänyt toiselle kierrokselle erittäin kovatasoisessa taistossa. Ahosen loppusijoitus loistavissa olosuhteissa hypätyssä talven avauksessa oli 34:s yhteispistein 135,0.

"Karsiutuminen taitaa tulla, mutta kyllä silti oli täällä paras hyppyni. Jostain on lähdettävä, ja nyt lähdetään tästä", sanojensa mukaan lauantain koitoksiin hyvillä fiiliksillä suuntaava mäkikotka huomautti hieman ennen avauskierroksen päättymistä.

Toinen suomalaisedustaja, Lauri Asikainen, puolestaan leiskautti 117,0 metriin avauskierroksella. 106,9 pistettä toivat avaustaistossa 47:nnen sijan.

"Aika vaisu veto. Oli jo keulalla pelattu peli, kun siihen ei saanut tarpeeksi potkua kierrättämään itseä suksen päälle. Lentäminen oli vastahanaamista", Asikainen analysoi.

Rukan perjantai-illassa voiton nappasi vasta 17-vuotias ja 321,8 pistettä kerännyt Domen Prevc. Kovatasoisen kilpailun ykkössija irtosi avauskierroksen jälkeen neljättä sijaa miehittäneelle slovenialaiselle 138,5 ja 140,5 metrin hypyillä.

Kakkospaikan podiumilta otti jo ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Saksan Severin Freund, kolmossija meni puolestaan voittajan isoveljelle ja avauskierroksen jälkeen johtaneelle Peter Prevcille.

"On huikeat olosuhteet, siellä ei kukaan pääse hyötymään eikä kärsimään. Hieno kisa, mutta valitettavasti ei tämän pidemmälle riittänyt", Ahonen kehui viitaten avauskierroksen lopulla Rukan mainioihin olosuhteisiin.

Maailmancupin sesonki jatkuu lauantaina tiukkaan aikatauluun karsinnalla (klo 15.30) ja viikonlopun toisella kisalla (klo 17.00).

Linkit:
Tulokset
Janne Ahosen kommentit
Lauri Asikaisen kommentit

Jutun kuvassa Janne Ahonen. (SHL/Touho Häkkinen)