Uutisen päiväys

17.3.2007← Takaisin

A-J Kemppainen ja Kalle Leinonen palkintopallilla nuorten MM-kisoissa

Sveitsin Airolossa laskettavissa nuorten MM-kisoissa suomalaisten mitalitili on avattu. RukaSlalomin Antti-Jussi Kemppainen nappasi hopeisen MM-mitalin ja Tampereen Slalom Seuran Kalle Leinosen kaulaan pujotettiin pronssinen MM-mitali lauantaina lasketussa half pipe kilpailussa. Kisan voittoon laski ranskalainen Kevin Rolland.

Lämmin sää oli pehmittänyt half pipen vaikeaan kuntoon. Suomalaisille olosuhteet olivat kuitenkin sopivat. Kemppainen ja Leinonen pystyivät pehmeistä olosuhteista huolimatta säilyttämään vauhdin ja ilmavuuden omissa suorituksissaan. Lopullinen paremmuusjärjestys aiheutti kuitenkin ihmetystä suomalaisleirissä.
- Moraalisia voittajia olemme me, mutta hopeaan ja pronssiin olemme tyytyväisiä. Ei kaksi mitalia ole huono, mutta paras kaveri ei tänään kyllä voittanut, kun kyse on arvostelulajista. Kaikki on kuitenkin mahdollista. On ollut vaikea kausi olosuhteiden puolesta. Ei ole päästy kisaamaan ja harjoittelemaan niin kuin oli suunniteltu, mutta hyvä kuitenkin näin. Nyt juhlitaan mitalitilin aukeamista ja toivotaan, että kumpareista saadaan jatkoa, kertoi valmentaja Petteri Rauhala.

  1. Kevin Rolland FRA 40.20
  2. Antti-Jussi Kemppainen 38.7
  3. Kalle Leinonen 37.9

tulokset: www.fis-ski.com