Uutisen päiväys

30.1.2007← Takaisin

44 nuorta talvilajien urheilijaa valittiin JACA 2007 EYOF-kisoihin

    Talvilajien Euroopan nuorten olympiafestivaalit (EYOF) pidetään 17.-24.2.2007 Jacassa, Espanjassa. Suomesta kilpailuihin on nimetty 44 nuorta 16-18-vuotiasta urheilijaa.

    Taustahenkilöt mukaan luettuna Suomen joukkueen koko on 62 henkilöä. Tapahtumaan saapuu 44:stä Euroopan maasta noin 1300 osallistujaa, urheilijat ja joukkueiden taustajoukot mukaan lukien. Jacan olympiafestivaaleissa kilpailulajeina ovat alppihiihto, ampumahiihto, poikien jääkiekko, lumilautailu, maastohiihto ja taitoluistelu. Suomalaisia kilpailee kaikissa lajeissa.

    EYOF-kisat tuovat nuorille urheilijoille useita uusia kokemuksia urheilu-uralla – mm. ensimmäinen olympiatapahtuma, ensimmäinen monilajitapahtuma ja ensimmäinen Euroopan laajuinen arvokilpailu. EYOF-kisoissa toteutetaan myös laajaa dopingvalvontaa, joten kilpailuissa menestyviä odottaa myös usein ensimmäisen kerran kilpailujen jälkeiset dopingtestit.

    ”Kilpailukokemusten hankkiminen tulevaisuutta varten on EYOF-kisojen tärkein anti nuorille urheilijoille. Oman tason mittaaminen suhteessa eurooppalaisiin kilpakumppaneihin ja kokemus aikuisten Olympiakisojen kaltaisesta monilajitapahtumasta ovat useimmille innostava kokemus”, kommentoi joukkueen johtaja Asko Härkönen kisojen merkitystä.

    ”Kaksi vuotta sitten samoissa kisoissa kultaa voittanut lumilautailija Peetu Piiroinen ja lupaavia laskuja esittänyt alppinisti Sanni Leinonen ovat jo tänä talvena esiintyneet loistavasti aikuisten maailmancupeissa”, jatkaa Härkönen mainiten muutamia esimerkkejä viimeisimmistä talvilajien EYOF-urheilijoista.

    Euroopan nuorten olympiafestivaalit, European Youth Olympic Festivals (EYOF) on Euroopan Olympiakomiteoiden (EOC) luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille 16-18-vuotiaille urheilijoille. Festivaalit järjestetään kahden vuoden välein parittomina vuosina, sekä kesä- että talvilajeissa. Vuoden 2005 talvikisat pidettiin Montheyssa, Sveitsissä ja kesäkisat Lignanossa, Italiassa. Vuonna 2001 talvikisat järjestettiin Vuokatissa ja Kajaanissa, jolloin tapahtuma oli vielä olympiapäivät nimellä. Vuoden 2009 kesäkisoja tulee isännöimään Tampere. Suomi on lähettänyt joukkueen jokaiseen EYOF/EYOD -kisoihin niiden perustamisvuodesta 1991 lähtien. Suomen joukkueen valitsee ja lähettää kisoihin Olympiakomitea lajiliittojen esityksestä.

    - JACA 2007 EYOF-kisojen viralliset kotisivut: http://www.jaca2007.es/
    - Aikaisemmat kisajärjestäjät ja Suomen mitalistit: http://www.noc.fi/mp/db/file_library/x/IMG/18383/file/EYOF_mitalitaulukot.doc

    Hiihtolajien edustajat Suomen joukkueessa Jaca 2007 EYOF-talvikisoissa

    Alppihiihto

    Nina Halme, Kouvolan Hiihtoseura
    Emma Happonen, PHS-Alppi
    Kristiina Rove, Espoo Slalom
    Joonas Karjalainen, Ruka Slalom
    Rasmus Lindman, Espoo Slalom
    Juho-Pekka Penttinen, PHS-Alppi

    Lajijohto:
    Mika Marila
    Petri Härkönen        

     Maastohiihto
    Malin Boholm, IK Kronan
    Johanna Heinänen, Kuoreveden Kärki
    Krista Lähteenmäki, Ikaalisten Urheilijat
    Sanna Markkanen, Leppävirran Viri
    Aleksi Harjula, Lapin Veikot
    Atte Seppänen, Imatran Urheilijat
    Johannes Siponen, Vieremän Koitto
    Eric Storvall, IK Kronan

    Lajijohto:
    Jussi Piirainen
    Raimo Isometsä
    Stefan Storvall

    Yleisjohto
    Asko Härkönen, joukkueen johtaja
    Sari Tuunainen, joukkueen apulaisjohtaja
    Juha Salo, lääkäri