Uutisen päiväys

11.3.2018← Takaisin

Joni Mäki, Lassi Vuorinen, Vilma Nissinen ja Rebecca Immonen päivän ensimmäiset pitkien matkojen suomenmestarit Kaupin nuorten SM-laduilla

Aamupäivän ensimmäisissä starteissa nähtiin sekä ylivoimaisia voittoja että tiukkoja taisteluja perinteisen tyylin pitkien matkojen yhteislähtökisoissa.

Nuorten SM-hiihtojen viimeisen päivän aloittivat 23-vuotiaat miehet. Kärkikolmikko oli irti muista jo kymmenen kilometrin väliaikapisteessä ja maaliin tultiin lopulta isoilla eroilla niin, että Pyhäjärven Pohdin Joni Mäki vei ylivoimaisen voiton, Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö otti hopean ja saman seuran Lauri Vuorinen hiihti pronssia.

- Kyllä voitto ratkesi siihen, että Joni oli tänään niin kova, sukset meillä varmaankin olivat aika tasavertaiset, arveli Lepistö voittotaistelusta.

20-sarjassa kultaa huuhtoi Lassi Vuorinen Ski Team 105:sta, hopean otti Imatran Urheilijoiden Olli Ahonen ja pronssin Karihaaran Visan Santeri Pirneskoski. Kärkikolmikko oli vain reilun 12 sekunnin sisällä toisistaan.

- Pidimme tänään hyvää vauhtia vuorovedolla ja niin tuli saimme tasaisesti eroa muihin, kertoi voittaja Vuorinen. Kaikilla pelasi sukset hyvin haastavasta kelistä huolimatta.

Naisista tulessa olivat ensimmäisenä 23 vuotiaat. Mitalikolmikko kertoi kelin olleen haastava ja voitelussa ja suksen valinnassa oli välttämätöntä tehdä kompromisseja. Voiton vei tänään Vilma Nissinen Vuokatti Ski Team Kainuusta ennen hopealle yltänyttä Ylivieskan Kuulan Anna-Kaisa Saarta. Kaksikko taittoi matkaa pitkään yhdessä, mutta viimeisissä nousukohdissa Nissinen pääsi irti, kun Saaren sukset hieman jäätyivät. Näin Nissinen pääsi laskemaan stadionille ensimmäisenä. Pronssimitalin Äänekosken Huiman Titta Kuorelahti, joka oli erittäin tyytyväinen mitaliin hankalan edellisen kisapäivän jälkeen.

20-sarjassa mitalikolmikko oli Nastolan Nasevan Rebecca Immonen, Kainuun Hiihtoseuran Anita Korva ja Viialan Virin Klaara Leponiemi. Voitosta käytiin hurja taistelu aivan maalilinjalle saakka ja voitto meni Immoselle vain puolen monon mitalla. Immonen taiteili matkalla suksiensa kanssa ja kertoi alkumatkan olleen aikamoista jojoilua.

- Jäin alussa kärjestä ja sain sitä kiinni vuorotellen, kun välillä jouduin irrottelemaan lunta jäätyvistä suksista ja sitten taas kirimään kärkeä kiinni, totesi tyytyväinen Immonen, joka kertoi tämän kisan paikanneen hyvin huonommin mennyttä lauantain kisaa.

Korva kertoi viikonlopun olleen yksi talven vaikeimmista, mutta Leponiemi sen sijaan oli todella tyytyväinen ja kertoi kisojen menneen yli odotusten.

Tulokset kokonaisuudessaan: www.extime.fi/kisasivut/tampere

Kuvat: Arno Hämäläinen