Uutisen päiväys

16.4.2021← Takaisin

Tiukkoja taisteluita ja ylivoimaa nuorten SM-hiihtojen avauspäivän kevätkeleissä

Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä ja Siilinjärven Hiihtoseuran Arsi Ruuskanen veivät voitot 23-vuotiaiden sarjoissa nuorten SM-hiihtojen avauspäivänä Vuokatissa. Ruuskanen jätti Johannes Vuorelan 7,7 sekunnin erolla toiseksi 10 kilometrillä, Kähärää lähimmäs 5 kilometrillä ylsi 17,5 sekunnin päähän yltänyt Tiia Olkkonen.

– Tiesin, että kun on kymppi matkana, pitää kohtuu hitaasta, pehmeästä ja raskaasta kelistä huolimatta lähteä aktiivisesti hommiin ja avata reilua vauhtia. Ettei tule liikaa siimaa annettua kavereille ekalla kiekalla. Kaksi vikaa kiekkaa yritin tulla tasaista vauhtia. Vire on ollut hyvä, alkukautta lukuun ottamatta aika tasaisesti on pysynyt hyvä vire päällä, Ruuskanen sanoi.

– Vähän varmistellen tulin lopun laskun, kun kuulin eroa olevan jo sen verran paljon. Ei missään nimessä helpolta tuntunut. Sai kyllä taistella tänään kovasti. On (viime aikoina) huomannut, että päivän vire vaihtelee tosi paljon. Välillä tuntuu, ettei jaksa hiihtää lenkkiä ollenkaan, välillä jalka tuntuu kevyeltä. Tänään oli onneksi kohtalaisen hyvä päivä, Kähärä sanoi.

Olkkonen sai kakkossijastaan paljon lohtua vaikean kauden jälkeen.

– Harjoituskausi meni hyvin, alkukaudesta meni harjoittelu yli. Joulun aika oli vaikeaa, kun pappa kuoli ja henkinen kuorma oli ehkä suurempi kuin fyysinen, mutta kun ne yhdistyivät, pari kuukautta oli aika vaikeaa. Joutui pohtimaan, miten palautuminen lähtee ja etsimään uusia keinoja, Olkkonen sanoi opettavaisesta kaudestaan.

20-vuotiaiden mestari Alexander Ståhlberg kävi tiukan voittotaiston Emil Liekarin kanssa. Ståhlberg käänsi kilpailun edukseen vain 0,9 sekunnilla.

– Olin aika ahtaalla toisella kierroksella. Liekari oli tosi kova tänään myös. Väsynyt olen, mutta tämä on nyt viimeinen kisaviikonloppu. Teen parhaani ja sitten uuteen kauteen, Ståhlberg sanoi.

Anni Lindroos vei 20-vuotiaiden naisten vitosella mestaruuden 4,2 sekunnin erolla Vilma Ryyttyyn. Mestari ei ollut voitostaan suuremmin yllättynyt.

– Tiesin, että kunto on hyvä. Sukset olivat loistavat tänään, Lindroos sanoi.

Ski Jyväskylän Sanni Räisänen ja Visa Ski Teamin Niko Anttola olivat 18-vuotiaiden mestarit, 17-vuotiaissa voittoihin hiihtivät Reisjärven Pilkkeen Peppi Leppälä ja Puijon Hiihtoseuran Jalmari Bergqvist. Puijon Hiihtoseuran panos 17-vuotiaissa pojissa oli vahva, sillä seura otti kolmoisvoiton ja neljänneksikin paras puijolainen (Herman Happonen oli kahdeksas. Päivän ylivoimaisimman voittomarginaalin tarjosi puolestaan Anttola, joka jätti 10 kilometrillä toiseksi sijoittuneen Eero Rantalan 54,8 sekunnin päähän.

Haastatteluja @vuokattisport ja @nuortensmhiihdot Instagramissa

Viikonvaihteen tulosten ja lähtölistojen nettisivu: Nuorten SM 2021 Vuokatti (enlund.fi)

Kuvat: VuokattiSport/Heidi Lehikoinen