10.3.2018← Takaisin

Kultamitalit jaettiin selvillä eroilla naisten sarjoissa nuorten SM-hiihdoissa

Erot venähtivät suuriksi lähes kaikissa nuorten naisten sarjoissa lauantaina kymmenen kilometrin normaalimatkan kilpailussa Tampereen Kaupissa. 17-vuotiaiden ja 20-vuotiaiden sarjoissa pronssimitalista käytiin tiukka taistelu.

N17-sarjan voittoon hiihti Espoon Hiihtoseuran Ida Haapala, joka oli onnellinen ja yllättynyt voitostaan.

- Tänään kulki kyllä tosi hyvin, lähdin pitämään tasaista vauhtia ja sain todella hyvin väliaikoja, kertoi Haapala.

Hopealle hiihti Lappeen Riennon Siiri Kaijansinkko ja pronssille Iisalmen Visan Vilma Ryytty, joka nappasi pronssin vain sekunnin erolla neljänteen.

- Olen ollut kipeänä ja se kyllä näkyi tänään, oli aika heikon tuntuista hiihtoa, Ryytty totesi ja oli tyytyväinen, että pystyi toisella kierroksella kuitenkin nousemaan mitalille.

Vuotta vanhempien 18-sarjassa voiton vei odotetusti Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä, joka oli sarjassaan täysin ylivoimainen. Hopeaa otti Kuoreveden Kärjen Riina Hakala ja pronssia Karihaaran Visan Eveliina Toivanen. Sekä Hakala että Toivanen nappasivat ensimmäiset SM-mitalinsa.

- Olen ollut viikolla hieman flunssainen ja tänäänkin oli hieman hankalaa, mutta onneksi pystyin kuitenkin hiihtämään ja olen erittäin tyytyväinen, totesi Hakala.

- Tiesin, että pieni mahdollisuus on mitaleille ja olen erittäin tyytyväinen, jutteli puolestaan pronssimitalisti Toivanen.

20-vuotiaissa Emmi Lämsä Alatornion Pirkoista otti kullan ennen hopealle hiihtänyttä Viialan Virin Klaara Leponiemeä ja pronssille kirinyttä Karihaaran Visan Josefiina Böökiä. Lämsä oli häkeltynyt voitostaan.

- En voi uskoa, että voitin! Tänään oli todella hyvä päivä, sanoi tyytyväinen Lämsä.

Vanhimpien 23-vuotiaiden sarjassa voiton vei Ylivieskan Kuulan Anna-Kaisa Saari puolen minuutin erolla Vuokatti Ski Teamin Vilma Nissiseen. Pronssimitalin voitti Jessika Rolig Enon Kisa-Pojista. Kaikkien naisten tavoite on päästä mahdollisimman pian myös maajoukkueen edustustehtäviin. Nissinen ja Saari tähtäväät sinne maastohiihdossa ja ensimmäisen sileän SM-mitalinsta ottanut Rolig päälajissaan ampumahiihdossa.

Kisojen päätöspäivänä 17- ja 18-vuotiaat naiset hiihtävät 15 kilometriä ja 20- ja 23-vuotiaat 20 kilometriä.

Kuvat: Arno Hämäläinen