Uutisen päiväys

17.4.2021← Takaisin

Kähärä ja Lindroos tuplamestareiksi, Iso-Tryykäri yllättyi sprinttivoitostaan, Liekari jatkoi vahvaa loppukauttaan

Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä (N23) ja Pargas IF:n Anni Lindroos (N20) ylsivät nuorten SM-hiihdoissa Vuokatissa tuplamestareiksi, kun he perinteisen normaalimatkojen lisäksi voittivat myös sprintin lauantaina. Miesten vanhimmissa sarjoissa Espoon Hiihtoseuran Eero Iso-Tryykäri (M23) ja Vuokatti Ski Team Kainuun Emil Liekari (M20) veivät mestaruudet.

– Aikamoisena yllätyksenä tuli mestaruus. Kausi on mennyt hyvin, mutta oma kevätkunto oli arvoitus. Tänään onnistui ihan kaikki. Huippupäivä. Loppusuoralla oli sopivasti voimaa reidessä, mutta täysiä sai painaa. Tosi hyvä päivä. Tosi positiivissävytteinen kausi. Selvä tason nosto on tullut tälle kaudelle. Iso harppaus on tehty kestävyyden kanssa. Vahvuudet ovat edelleen sprintissä, mutta se heijastuu näihin sprintteihin myös, Iso-Tryykäri sanoi.

Lindroos on ollut hienossa loppukauden kunnossa ja sama vire on jatkunut Vuokatissa.  

– Tuntuu todella loistavalta. Kaikki sujui hyvin, Lindroos sanoi.

Kähärälle mestaruus oli kauden päätös.

– Pystyin tekemään aika nousujohteisen päivän. Tämä oli paras mahdollinen lopetus. Tarkoitus olisi käydä Kilpisjärvellä toukokuun alussa ja aloitella harjoituskautta lumilla, jos olosuhteet ovat hyvät. Alppimajaan toukokuun lopulla, että saadaan sitä korkean paikan harjoitteluakin jo vähän, Kähärä tuumi.

M18-sarjan sprintin vei Vehkalahden Veikkojen Eero Rantala ja N18-sarjan Kontiolahden Urheilijoiden Inka Hämäläinen.

Tulokset: Nuorten SM 2021 Vuokatti (enlund.fi)

Kommentteja Soundcloudissa NSM Vuokatti 16.-18.4. by Hiihtoliitto | Free Listening on SoundCloud ja @vuokattisport sekä @nuortensmhiihdot Instagramissa

Kuva: VuokattiSport/Heidi Lehikoinen (kuvassa Eero Iso-Tryykäri)