Uutisen päiväys

5.5.2020← Takaisin

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee liikunta- ja urheiluseuroja sekä liikunnan koulutuskeskuksia erityisavustuksilla

  Koronapandemia on vaikeuttanut paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen sekä liikunnan koulutuskeskusten toimintaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee koronatilanteessa näitä organisaatioita erityisavustuksilla.

  Korona-avustukset liikunta- ja urheiluseuroille

  vustuksen tavoitteena on lievittää koronaviruspandemian seurauksena aiheutuneita taloudellisia menetyksiä ja turvata järjestöjen toimintakykyä poikkeustilanteessa.

  Avustusta voidaan hakea liikunta- ja urheiluseurojen yleishyödyllisen toiminnan alijäämään, joka aiheutuu koronaviruksen vaikutuksista hakijan toimintaan 1.3−31.5.2020 välisenä aikana.

  Avustukset on tarkoitettu oikeuskelpoisille rekisteröidyille yhdistyksille. Avustusta haetaan opetus- ja kulttuuriministeriöstä. 

  Hakuaika päättyy 14.5.2020 klo 16.15.

  Lue lisää tästä.

  Korona-avustus paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen vaihtoehtoisiin toimintatapoihin

  Paikalliset liikunta- ja urheiluseurat ovat kehittäneet nopeasti korvaavia toimintamalleja, jotta seurojen palvelut ovat saatavilla myös koronarajoitusten aikana.

  Erityisavustus on tarkoitettu liikunta- ja urheiluseuroille, jotta ne voivat järjestää toimintaansa ja palveluitaan tavallisesta poikkeavin tavoin. Toiminta voi olla esimerkiksi etä- tai digiohjausta tai etävalmennusta koronasta aiheutuneiden toimintarajoitusten aikana 1.3.−31.5.2020.

  Avustusta voivat hakea paikalliset liikunta- ja urheiluseurat, jotka ovat rekisteröityjä yhdistyksiä. Avustusta haetaan aluehallintovirastojen kautta. Hakuaika alkaa 30.4.2020 ja päättyy 14.5.2020 klo 16.15.

  Lue lisää tästä.

  ***

  Opetus- ja kulttuuriministeriö – Tukea liikunta- ja urheiluseuroille sekä liikunnan koulutuskeskuksille koronapandemian haittojen lieventämiseksi