Maksa lisenssi

Lisenssin tai Skipassin lunastaminen kaudelle 2020 - 2021

Lisenssit ja Skipassit lunastetaan Suomisport-palvelussa, osoitteessa www.suomisport.fi.

Kirjautumalla palveluun saat käyttöösi kaikki Suomisportin palvelut. Tietosi ovat Suomisportissa turvassa ja sinun hallinnoimiasi. Suomisport-palvelu ei luovuta tietojasi kolmansille osapuolille ilman oikeusperustetta tai erillistä suostumusta. Palvelussa voit täysin itse hallita tietojesi käyttöä ja jakamista.

Lue seloste henkilötietojen käsittelytoimista.

Siirry tästä lisenssin ja Skipassin lunastukseen.

Jokaisen lisenssin tai Skipassin hankkijan tulee aluksi rekisteröityä Suomisport-palveluun. Alaikäisen lapsen lisenssi hankitaan kuitenkin huoltajan profiilin kautta tai seurakäyttäjän toimesta nipussa (alle 13-vuotiaan Suomisport-profiili tulee kuitenkin perustaa huoltajan toimesta).

Kaikki lisenssin ja Skipassin lunastaneet saavat Suomisport-profiiliinsa merkinnän lisenssin voimassaolosta. Tämä merkintä on samalla henkilön lisenssikortti. Lisenssimerkintä aktivoituu heti maksun jälkeen.

Rekisteröityminen ja lisenssin osto

Profiilin luominen Suomisporttiin (tehdään ensimmäisen kerran Suomisport-palveluun kirjauduttaessa)

1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa sisään Suomisporttiin.

2. Aloittaaksesi tilisi luomisen tai kirjautuaksesi sisään, anna puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä tai sähköpostiosoitteesi. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omaa yhteystietoasi. 

3. Jos käytit puhelinnumeroasi, saat tekstiviestinä kertakäyttöisen kirjautumiskoodin, jonka syöttämällä voit jatkaa tilisi luomista. Jos käytit sähköpostiosoitettasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit jatkaa tilisi luomista.

4. Anna loput tilin luomiseen tarvittavat tiedot ja klikkaa Luo tili. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä kaikkia omia tietojasi.

5. Luotuasi tilisi näet oman profiilisi. Suomisport-profiilissasi näkyvä Sportti-id:si saattaa olla muu kuin entinen ID:si, joka päivittyy profiiliisi myöhemmin.

Lisenssin ostaminen (profiilin luomisen jälkeen)

6. Kirjaudu profiiliisi ja aloita ostotapahtuma valitsemalla ”Osta lisenssi”.

7. Valitse lajisi (maastohiihto / mäkihyppy / yhdistetty / alppihiihto / freestyle / nopeuslasku / telemark).

8. Valitse oletko ostamassa lisenssiä itsellesi vai huollettavalle lapsellesi. Jos olet ostamassa lisenssiä lapsellesi, pyydetään sinua ensin täyttämään lapsesi tiedot. Alaikäiselle lapselle profiilin rekisteröi lapsen vanhempi oman profiilinsa kautta ("lisää lapsi" -toiminnolla). Myös lapsen lisenssi lunastetaan aikuisen profiilin kautta. 

9. Näet sinun ikäisellesi liikkujalle myynnissä olevat lisenssit. Valitse haluamasi lisenssi.

10. Valitse lisenssiseurasi. Edustusoikeutesi on sidottu valitsemaasi seuraan.

11. Valitsemasi lisenssi saattaa vaatia vakuutuksen. Jos näin on, valitse haluamasi vakuutus tai ilmoita että olet hankkinut vakuutuksen muualta. Skipassiin ei valita vakuutusta erikseen vaan se sisältyy automaattisesti Skipassiin.

12. Hyvältä näyttää, jatketaan maksamaan. Tämän jälkeen sinua pyydetään vielä täydentämään osoitetietosi, jos niitä ei vielä ole profiilissasi.

13. Valitse haluamasi maksutapa ja siirry suorittamaan maksu: Maksun saajana lukee Svea Payments Oy, joka toimii maksun välittäjänä. Maksun lisätiedoissa voi olla maininta myös Olympiakomiteasta, joka toimii järjestelmän ylläpitäjänä. Tämä on täysin ok.

Huom! Maksun välittäjänä toimii Svea Payments Oy. Jos valitset laskuvaihtoehdon, maksuusi lisätään palvelussa näkyvä laskutuslisä. Valitessasi lasku- tai erämaksuvaihtoehdon teet laskutussopimuksen Lindorffin ja Svea Paymentsin kanssa, et Suomen Hiihtoliiton kanssa.

14. Suorita maksu valitsemallasi maksutavalla ja tämän jälkeen palaa myyjän palveluun. Saat ostoksesi maksutiedot sähköpostiisi ja näet ostamasi lisenssin ja vakuutuksen tiedot aina omassa profiilissasi.

Maksuohjeet kuvien kera

Aiemmin Suomisportissa lisenssin lunastaneiden tulee vain kirjautua sisään Suomisportiin kertakirjautumiskoodin avulla ja ostaa profiilinsa kautta itselleen lisenssi.

Mahdollista lisenssimaksupalautuksista veloitamme 3 € käsittelymaksun, johon sisältyvät myös Svea Payments Oy:n ja Olympiakomitean pidättämät osuudet maksusuorituksesta.

Lisätiedot lisenssi- ja Skipassiasioissa:
Maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty: Larissa Erola, larissa.erola(@)hiihtoliitto.fi, 040 744 7741
Alppilajit: Minna Karhu, minna.karhu(@)skisport.fi, 0440 211 024