Jäseneksi

Suomen Hiihtoliiton tarkoituksena on toimia hiihtourheilun alalla Suomessa toimivien, yhdistysrekisteriin merkittyjen yhdistysten aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä ja keskuselimenä sekä edistää hiihtourheilua Suomen kansan keskuudessa. Hiihtourheiluksi luetaan maastohiihto, mäkihyppy, yhdistetty ja alppilajit sekä muut lumella tapahtuvat hiihtourheilulajit ja niiden kesämuodot.

Liiton jäseneksi voi päästä edellä mainitut ehdot täyttävä yhdistys (seura), joka jättää johtokunnalle kirjallisen hakemuksen ja todistuksen siitä, että seura on asianmukaisesti rekisteröity. Jäsenet hyväksyy johtokunta.

Jäsenseurojen velvollisuutena on huolehtia siitä, että niiden jäsenet noudattavat toiminnassaan liiton tarkoitusperiä.

Jäsen voi erota liitosta ilmoittamalla siitä kirjallisesti Hiihtoliittoon. Eroaminen tulee voimaan välittömästi eroilmoituksen saapumisesta, mutta seuran velvollisuudet jatkuvat sen toiminta- ja tilikauden loppuun, jonka aikana eroamisesta on ilmoitettu.

Jäsenyysasiasta löytyy lisätietoa Hiihtoliiton toimintasäännöistä.

Hiihtoliiton jäsenmaksu on 100 euroa toimintakaudella 1.6.2018 - 31.5.2019.
Alppilajien lajiyhdistys Ski Sport Finland ry päättää siitä, periikö se Hiihtoliiton jäsenmaksun lisäksi oman jäsenmaksunsa.

Jäsenyyshakemuksen voi toimittaa postitse osoitteella Suomen Hiihtoliitto, Valimotie 10, 00380 Helsinki tai sähköpostitse hiihtoliitto(@)hiihtoliitto.fi.
Hakemuksen liitteenä tulee olla yhdistysrekisteriote sekä tiedot hakijayhteisön yhteyshenkilöstä yhteystietoineen.