4.3.2006← Takaisin

Yongpyongin suurpujottelussa italialaiskomento, Palander 10:s

Tänään varhain Suomen aikaa Korean Yongpyongissa lasketussa miesten suurpujottelun maailmancupin osakilpailussa vietettiin italialaisjuhlat. Kalle Palander oli kymmenes.

Palander epäonnistui toisessa laskussaan ja joutui antamaan periksi kuusi sijaa. Ensimmäiset maailmancupin pisteet tällä kaudella napannut Jukka Rajala oli 26:s.

Kilpailuun saatiin yllätysvoittaja, sillä ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Davide Simoncelli nappasi voiton maanmiehensä Massimiliano Blardonen nenän edestä. Puhtaan suorituksen tehnyt Simoncelli jätti taakseen myös ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä olleen Norjan Aksel Lund Svindahlin, joka oli lopputuloksissa kolmas.

Suomalaiset eivät pystyneet tänään aivan parhaimpaansa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudentena ollut Kalle Palander teki toisen kierroksen laskussaan pari isoa virhettä, jotka kostautuivat. Lopulta eroa voittajaan kertyi lähes kaksi sekuntia (1,93). Toiseksi viimeisenä (29.) ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon selviytynyt Jukka Rajala kohenteli hieman asemiaan toisen kierroksen laskullaan jääden voittajasta lopulta 3,51 sekuntia.

Seuraava suurpujottelun osakilpailu lasketaan jo huomenna, jälleen Korean Yongpyongin rinteillä, jonka jälkeen on enää Åren maailmancupin finaalit jäljellä. Åresså kisataan 15. – 19.3.2006.