Uutisen päiväys

26.2.2009← Takaisin

Yhdistetyssä jättiyllätys, kun Japani juhli mestaruutta – Suomi oli kahdeksas

    Yhdistetyn joukkuekilpailussa kultaa otti Japani, Saksan joukkue oli hopealla ja Norja pronssilla. Suomen yhdistetyn joukkue oli kahdeksas.

    Jaakko Tallus hiihti ensimmäisen osuuden. Reilun kahden kilometrin kohdalla Tallus oli kuudentena, hän putosi kärjen vauhdista jo alkukilometreillä. Itävalta, Ranska, Norja ja Japani olivat kärkiviisikkona ensimmäisellä osuudella. Japani vaihtoi ensimmäisenä, kun Suomi oli seitsemäntenä.

    Lauri Asikainen
    hiihti suomalaisista toisen osuuden. Saksa otti kiinni kovaa hiihtäneen kärkijoukon, mutta Itävalta jäi joukosta 4,25 kilometrin kohdalla. Suomi oli osuuden jälkeen pudonnut yhdeksänneksi, kun kärjessä kovinta vauhtia piti Ranska.
    Aikuisten arvokisojen ensikertalainen Jim Härtull vei kolmatta osuutta. Nuori mies pystyi hiihtämään omalla tasollaan, mutta ei pystynyt nostamaan joukkueensa osakkeita. Saksan Björn Kircheisen repäisi 12 sekunnin eron toisena olleeseen Japaniin. Suomen joukkueen ero kärkeen oli kasvanut yli neljään minuuttiin.
    Saksan Tino Edellman sai viimeisellä osuudella pian seuraa Norjan Magnus Moanista ja Japanin ankkurista. Loppukirikamppailussa Japanin ankkuri teki jättiyllätyksen ottaen voiton, kun Saksa oli toinen. Maailmancupissa hiihto-osuuksia hallinnut Moan jäi kolmanneksi. Janne Ryynänen nosti Suomen kahdeksanneksi.
    ” Hiihto-osuudella näkyi se, että kuinka nuori joukkue meillä on. Raskaalla kelillä ei ollut mahdollisuuksia parempaan, joten tulos oli rumaa jälkeä. Pitkällä ja maltillisella työllä pojilla on mahdollisuuksia päästä kärkikahinoihin mukaan. Kevyemmällä kelillä pojat olisivat voineet hiihtää paremmin,” yhdistetyn hiihtovalmentaja Reijo Jylhä kommentoi.
    ” Japanin voitto ei ollut suuri yllätys, koska he ovat sekä maastohiihdossa että yhdistetyssä kisanneet erinomaisesti. Heidän sukset ovat luistaneet todella hyvin”, Jylhä lisäsi.
    Tulokset luettavissa www.fis-ski.com