Uutisen päiväys

11.2.2006← Takaisin

Yhdistetyssä jäätiin ilman mitalia - voitto Saksan Hettichille

Yhdistetyn normaalikilpailusta ei tullut suurta suomalaisjuhlaa vaikka kisan puolivälissä vielä siltä näytti. Jaakko Tallus taisteli loppusuoralle, mutta joutui taipumaan viidenneksi Saksan Goerg Hettichin viedessä voiton ennen Itävallan Felix Gottwaldia ja Norjan Magnus Moania.

Mäen jälkeen hyvissä asemissa kahdeksantena, 1.38 kärjestä jäljessä, ollut Hannu Manninen ajoi eroa tiukasti kiinni puolimatkaan saakka. Siinä vaiheessa voimat ehtyivät ja suomalainen joutui päästämään kanssaan samassa ryhmässä hiihtäneet Moanin ja Gottwaldin ohitseen. Lopputuloksissa Manninen oli yhdeksäs.

Jaakko Talluksen mäkiosuus sujui mainiosti ja hän lähti hiihtoon jaetulta kolmannelta sijalta, 0,22 mäen voittajaa Georg Hettichiä ja 0,24 kakkosta, Norjan Petter Tandea perässä. Tallus otti 6,3 kilometrissä edellään menneen kaksikon kiinni ja hiihti ryhmässä loppuun asti. Viimeisellä kierroksella takaa-ajajat, Moan ja Gottwald, saivat kärkikolmikon kiinni. Jonkin aikaa isolla ryhmällä hiihdettyään tämä kaksikko irtosi muista ja siihen eivät muut pystyneet vastaamaan. Keskinäisessä kisassa norjalaiset ratkaisivat sijat kolme ja neljä maaliviivalla Moanin ottaessa pronssia ja Tanden jäädessä neljänneksi. Tallus hiihti hienosti viidenneksi.

Antti Kuisma pääsi mäkiosuudella kauden parhaaseen vireeseensä. Mäkiosuuden jälkeen hän oli 22:s. Hyvänä hiihtäjänä tunnettu Kuisma paransi sijoitustaan ja oli lopputuloksissa 17:s.

Anssi Koivurannan kilpailu meni oikeastaan mönkään jo ennen kuin yhtään kilpailusuoritusta oli tehty. Koivuranta oli punnituksessa menettänyt painoaan kilon verran ja se merkitsi, että hänen normaalisti käyttämänsä mäkisukset olivat liian pitkät. Kisaan jouduttiin ottamaan aivan uudet, lyhyemmät sukset. Sählinki vaikutti niin paljon, että joukkueen paras hyppääjä ei päässyt lähellekään omaa tasoaan. Hän oli mäen jälkeen 18:s ja hiihdon jälkeen 25:s.

Lisää Torinoa TÄÄLLÄ