Uutisen päiväys

25.11.2006← Takaisin

Yhdistetyn voitto Ranskan Lamy Chappusille-Manninen toiseksi

Ylivoimisen johdon mäen jälkeen ottanut Ranskan Jason Lamy-Chappus piti pintansa hiihdossa ja otti yhdistetyn voiton Rukalla. Hannu Manninen näytti jälleen hiihtovoimansa ja nousi kilpailun kakkoseksi. Saksan Sebastian Hasenay oli kolmas.

Epätasaiset olosuhteet mäkiosuudella veivät  Hannu Manniselta maailmancupin johtajan keltaisen liivin Nordic Openingin Gundersen-yhdistetyssä Rukalla. Manninen oli mäkiosuuden jälkeen 4,36 Ranskan Jason Lamy Chappusin jäljessä. Maalissa ero oli vain 19,5 – hiihtämällä ero ei aivan noin pieneksi muodostunut, vaan ranskalainen pysähtyi maalisuoralla ottaakseen lipun, jotta voi juhlia maaliintuloaan trikoloria heiluttaen. Reilussa johdossa hiihtoon lähtenyt ranskalainen ei ollut huolestunut perässään 1,29 lähteneestä Anssi Koivurannasta, koska arveli olevansa hiihtäjänä suurin piirtein tasaväkinen suomalaisen kanssa. Kisan kahdella viimeisellä kierroksella hän pani parastaan, kun kuuli Hannu Mannisen ja kumppanien tulevan kovaa vauhtia takanaan.

Sijalta 16 takaa-ajoon lähtenyt Manninen kavensi ranskalaisen etumatkaa tasaisen tappavalla tahdilla vetäen kaiken aikaa perässään sijalta 17 takaansa neljän sekunnin päästä lähtenyttä Norjan Magnus Monia ja sijalta 14 seitsemän sekuntia edellään lähtenyttä Sebastian Hasenayta. Viimeisellä 3,75 km:n lenkillä kolmikko ajoi kiinni kilpailussa toisena hiihtäneen Anssi Koivurannan, joka oli lähtenyt matkaan 2,47 Mannisen edellä. Mannisella ei ollut vaikeuksia jättää peesaajiaan loppukirissä. Taakse jääneestä parivaljakosta Hasenay oli kovempi ja vei kolmannen tilan ennen Moania. Anssi Koivuranta sai tyytyä viidenteen sijaan.

Kisan jälkeen Hannu Manninen totesi olosuhteiden mäkiosuudella olleen epätasaiset.
- Ensimmäisen,108 metriä kantanneen hyppyni ponnistuksessa oli vikaa, mutta toinen oli mielestäni onnistunut niihin olosuhteisiin. Se oli sitä, mitä on harjoituksissakin ollut, hän kertoi. Mannisen toinen hyppy kantoi 114 metriä.
- Mäen jälkeen ero kärkeen oli niin suuri, etten uskonut yltäväni kolmatta sijaa korkeammalle. Yllätyin siitä, että saimme Anssin kiinni niinkin helposti, hän sanoi ja oli hiihto-osuuteen ja kauden ensimmäisen kisan sijoitukseensa hyvin tyytyväinen.

Anssi Koivuranta puolestaan oli tyytyväinen hyppäämiseensä, mutta hiihto hänen osaltaan ”oli hirveetä”.
- Siinä ei tapahtunut muuta kuin tuli maitohappoa lihaksiin. Yritin pysyä Hannun ja muiden peesissä, mutta en onnistunut, kuusamolainen kertoi.
- Hyppääminen sentään on menossa eteenpäin. Minulla on takana noin 100 hyppyä lumelta ja nyt ne alkavat olla sitä, mihin on totuttu. Lumelle siirtyminen on ollut tälle kaudelle vaikeata. Toivotaan että olosuhteet ovat huomisessa kisassa tasaiset, toivoi Anssi Koivuranta, jolle hyvin sopii se, että kauden aloituskisat pidetään hänen kotimaisemissaan Kuusamon Rukalla.

Suomalaisista Janne Ryynänen oli 16:s (mäen jälkeen kahdeksas), Jaakko Tallus 20:s (13.), Jouni Kaitainen 23:s (25.) ja Ville Kähkönen 30:s (30.).

Tulokset: http://www.fis-ski.com/
Lisää kisoista: http://www.nordicopening.com/