Uutisen päiväys

27.11.2005← Takaisin

Yhdistetyn sprinttikilpailun voittajaksi Mario Stecher Mannisen epäonnistuttua mäessä – neljäs

Yhdistetyn sprinttiin saatiin yllätysykkönen Itävallasta, Mario Stecher. Norjan Petter Tande oli jälleen toinen. Kolmanneksi hiihti Saksan Georg Hettich. Hannu Manninen oli neljäs annettuaan mäessä muille reilusti tasoitusta.

Päivän voittaja, Itävallan Mario Stecher teki näyttävän paluun yhdistetyn kärkeen ja otti ensimmäisen voittonsa 7,5 vuoteen. Mies kertoi tehneensä todella paljon töitä paluun eteen, mutta arvioi etukäteen sen vaativan vielä paljon enemmän. Vieläkään itävaltalainen ei esim. olympiakisoille suo montaakaan ajatusta vaan etenee kilpailu kerrallaan.

Hyvää tasoitusta Stecherille ja muillekin antoi Suomen Hannu Manninen, jonka tämän päivän mäkiosuus oli kaukana siitä, mitä nähtiin viime perjantaina normaalikilpailussa. Epäonnistuminen hyppyrin nokalla merkitsi metrien menetystä. Mannisen 118 metriä kantanut hyppy oikeutti vasta 30. sijaan, 1,43 minuutta johtoon hypänneen Japanin Daito Takahashin perässä. Melkoinen urakka, kun yhdistetyn sprintissä hiihdetään vain 7,5 km.  Ennakkoon epäilyksiä herätti myös radan ahtaus, vähälumisella reitillä ei kovin paljon ohitustilaa ollut.

Muiden suomalaisten osalta asetelmat olivat mäen jälkeen paremmat. Anssi Koivuranta hyppäsi kolmanneksi ja Jaakko Tallus jaetulle seitsemännelle sijalle. Janne Ryynänen oli hypyllään 21:s.

Yhdistetyn hiihto oli odotetun jännittävä taistelu, jossa voittoon nousi mäen jälkeen yhdeksäntenä ollut Stecher. Hän kertoi hiihdon sujuneen mainiosti, voitto oli hänestä yllättävän helposti otettavissa.

Hannu Mannisen takaa-ajoa seurattiin jännityksellä. Kilometri kilometriltä hän nousi lähemmäs kärkeä jääden kuitenkin viisi sekuntia palkintopallipaikasta.
- Tai kaksi metriä mäessä, mies itse tuumasi maalissa. Omaan hiihtoaan hän piti mahtavana, paljon parempana kuin perjantaista.
- Ei vieläkään pystynyt sydämensä pohjasta menemään. Uskon että hiihtoon löytyy vielä herkkyyttä ja ensi viikonloppuna jaksan taas rutistaa, sanoi Manninen, joka oli ensimmäisen maailmancup-viikonloppuunsa tyytyväinen. Suurimpana ilonaiheenaan hän piti perjantain mäkiosuutta, eikä huolestunut sprintin mäen epäonnistumisesta.
- Mieliala on leppoisa ja luottavainen, Manninen kuittasi.

Yhdeksänneksi sijoittunut Jaakko Tallus sen sijaan ei ollut lainkaan hyvällä mielellä. Tämän päivän kilpailusta hän odotti mäkiosuuden jälkeen paljon enemmän.
- En ole tyytyväinen, lähdin voittamaan. Normaalihiihdolla olisi pitänyt pysyä kärjen mukana ja mahdollisuuksia oli vaikka voittoon. Viimeisellä kierroksella kuitenkin jäin, harmitteli Tallus, joka maalikameran ratkaisulla sijoittui yhdeksänneksi.

Kymmenenneksi sijoittunut Anssi Koivuranta puolestaan oli tyytyväinen.
- Tosi mahtava kisa. Olin hyvin palautunut perjantain kilpailusta. Se oli tiukkaa vääntöä ladulla. Minulla oli mielettömän hyvä viikonloppu. Lähdin hakemaan onnistumisia ja niitä tuli. Tästä saa roimasti lisää itseluottamusta, kuusamolainen vakuutti.

Tyytyväinen oli myös joukkueen toinen nuorukainen, Janne Ryynänen. Toisen kerran peräkkäin maailmancupin pisteillä: 30:s.
- Uskon, että tämä jo oikeuttaa minut mukaan maailmancupin toiselle periodille, hän arvioi.
- Hiihto tuntui tosi hyvältä, pystyin jopa nostamaan vauhtia. Mäessä ei tänään sujunut aivan yhtä hyvin kuin perjantaina. 

Tulokset: www.fis-ski.com
Lisää kisoista: www.nordicopening.com