Uutisen päiväys

30.8.2006← Takaisin

Yhdistetyn Ramsaun leiri sai päävalmentajan myhäilemään

    Yhdistetyn vasta päättyneen Ramsaun lumileirin jälkeen päävalmentaja Jouko Karjalainen myhäilee tyytyväisenä. Koko joukkue on näyttää olevan hyvässä iskussa.

    - Leiri onnistui aivan nappiin. Olosuhteet olivat syksyiset, mutta kovan, määräpainotteisen leirin kaikki harjoitukset pystyttiin viemään läpi suunnitelmien mukaan, vain yksi rullahiihtotreeni jouduttiin kovan sateen takia siirtämään saliharjoitteluksi. Kahdeksan päivän aikana harjoitustunteja tuli yhteensä 35, mikä on tosi kova määrä. Fyysistä harjoittelua oli 25 tuntia ja mäkiharjoittelua 10 tuntia, Karjalainen kertoi.

    -  Mäkiharjoituksissa näytti joukkueena tosi hyvältä. Hyvät hyppääjämme olivat säilyttäneet tasonsa ja muut, kuten Janne Ryynänen ja Jouni Kähkönen, olivat selvästi nostaneet tasoaan. Antti Kuisma hyppäsi mielestäni paremmin kuin koskaan. Suksimerkkinä vaihtanut Jouni Kaitainen oli leirikilpailun paras ennen Jaakko Tallusta. Viime kaudella mainiosti hypännyt Hannu Manninen hyppäsi edelleen hyvin ja miehen hiihdossa on potkua. Sitä kuvaa hyvin se, että Hannu survaisi harjoituksessa rullasuksen rungon poikki, Karjalainen myhäili.

    Yhdistetyn A-maajoukkueen seuraava yhteinen ohjelma on lajin kesä SM-kilpailut Kuopiossa 16. syyskuuta.

    - Kuopiossa olemme kisojen jälkeen leirillä muutaman päivän. Ulkomaille suuntaamme jälleen 25. syyskuuta. Courchevelissa (mäki HS 132) ollaan kuusi vuorokautta ja sen jälkeen hiihdetään toiset kuusi vuorokautta Tignesissä.