27.2.2016← Takaisin

Yhdistetyn nuoret Suomen tähtinä lauantaina

Junioreiden PM-kisat jatkuivat lauantaina Viron Otepäässä. Suomalaiset pääsivät perjantain tapaan juhlimaan mitaleita kirkkaimpina tähtinä yhdistetyn joukkuekilpailun kaksikot Vili Laukkanen-Jesse Pääkkönen ja Rasmus Ähtävä-Otto Niittykoski.

Suomen kakkosjoukkue Laukkanen-Pääkkönen otti parikilpailun kultaa ylitettyään kisan maaliviivan 26.52 minuutin taivaltamisen jälkeen. Ähtävä-Niittykoski taipui hopealle lopulta 25,5 sekunnin marginaalilla.

“Mäkiosuus onnistui todella hyvin. Edellisiin hyppyihin verrattuna ei millään olisi osannut odottaa tällaista hyppyä. Oli taktiikkana säästellä ensimmäiset kierrokset, ja sitten kiihdyttää loppua kohden. Oli tavoitteena saada Norja kiinni ja pitää muut takana”, Vili Laukkanen kertoi mäki- ja hiihto-osuudesta.

“Kyllähän siinä Vili sai aika paineet iskettyä. Putkella oli sykkeet varmaan 160. Paineet sain hallittua ja sain hypättyä hyvän hypyn”, Pääkkönen kertoi mäkisuorituksestaan.

Mestaripari oli mäen jälkeen toisena, hopeaa napannut kaksikko puolestaan miehitti mäen jälkeen neljättä sijaa.

Myös maastohiihdossa palkintokorokkeille kipusi kaksi sinivalkoista urheilijaa, kun tyttöjen viidellä kilometrillä Anita Korva vei Pohjoismaiden mestaruuden 4,6 sekunnin turvin ennen Norjan Kristine Stavaas Skistadia ja Suomen Emelie Svenliniä, joka jäi Korvalle 10,5 sekuntia.

“Eilinen vähän mietitytti vielä aamulla, mutta yritin jättää sen taakse ja keskittyä tähän päivään. Kisaan lähdin keskittyneenä, ensimmäiseen kierroksen jälkeen mietin, että lähdinkö tarpeeksi kovaa. Kun kuulin väliaikoja, niin puristin ihan täysillä. Oli ihan hyvä kisa”, voitosta hieman häkeltyneen oloinen Korva summasi.

Poikien puolella parhaat suomalaiset olivat viidenneksi päätynyt Robin Sundsten ja seitsemänneksi sivakoinut Miro Karppanen.

Lauantaisessa joukkuemäessä Suomen mäkihyppykaksikko Markus Virrantalo-Pyry Ruikka pääsi juhlimaan PM-pronssia yhteispistein 439,0. Pohjoismaiden mestaruuden nappasi Norjan ykkösjoukkue ennen isäntämaa Viron ykkösnippua. Suomen ykkösjoukkue Joni Markkanen-Niko Löytäinen oli viides ja sekajoukkue Jenny Rautionaho-Mico Ahonen 12:s.