25.11.2006← Takaisin

Yhdistetyn mäkiosuudella suuret erot – Koivuranta hiihtoon toisena

Yhdistetyn maailmancupin ensimmäisen kilpailun mäkikisan voitti ylivoimaisesti Ranskan Jason Lamy Chappus. Anssi Koivuranta on toisella sijalla ja Itävallan Christoph Bieler kolmantena.

Viime vuonnakin Kuusamossa Gundersen-yhdistetyn mäen voittanut Lamy Chappus hyppäsi ainoana molemmilla hypyillään yli 130 metriä, 137,5 ja 134,5, ja otti ylivoimaisen johdon. Eroa Anssi Koivurantaan on 1,29 minuuttia. Koivurannan hypyt kantoivat 136 ja 120 metriä. Itävallan Christoph Bieler on 129 ja 119 meriä hypättyään kolmantena 2,19 kärjestä ja 1,1 minuuttia Koivurannasta.

Suomalaisista Janne Ryynänen on kahdeksantena 3,19 kärjestä ja Jaakko Tallus sijalla 13 4,24 ranskalaisen perässä.

Viime vuoden voittaja, Suomen Hannu Manninen epäonnistui ensimmäisessä hypyssään. Takatuulessa hyppy kantoi vain 108 metriä ja mies oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta 15:s. Toinen hyppy kantoi 114,5 metriä ja sijoitus nousi 16:ksi, 4,36 kärjen perässä. Viime vuonna Rukan 15 km:lla Manninen hiihti lähes kolme minuuttia nopeammin Jason Lamy Chappus.

Suomalaisista Jouni Kaitainen on mäen jälkeen sijalla 25 (+5,35) ja Ville Kähkönen 30:s (+6,11) eli kaikki suomalaiset pääsivät mäessä toiselle kierrokselle. Yhdistetyn uuden säännön mukaan vain 35 mäkikilpailun ensimmäisen kierroksen parasta pääsee jatkamaan toiselle kierrokselle.