Uutisen päiväys

22.2.2009← Takaisin

Yhdistetyn mäkikilpailun jälkeen tasainen tilanne

    Liberecin MM-kisojen toisen yhdistetyn kilpailun mäkiosuuden jälkeen kärjessä on jälleen USA:n Todd Lodwg, yhteislähtöyhdistetyn maailmanmestari. Aivan tuntumassa on viisi kilpailijaa, yksi heistä Suomen Anssi Koivuranta.

    Yhdistetyssä on sunnuntaina vuorossa nykymuotoinen kilpailu, jossa hypätään yksi hyppy - tällä kertaa normaalimäestä - ja hiihdetään samana päivänä 10 km (v).

    Mäkikilpailu käytiin pienessä lumisateessa ja vaihtelevissa tuulioloissa kuten aina Jesekin mäkimontussa.

    Suomen joukkueen Anssi Koivuranta osoitti selvinneensä yhteislähtöyhdistetyn pettymyksestä. Hän hyppäsi erinomaisesti huolimatta kehnoista tuulioloista. Hyppy kantoi 99,5 metriä, kun kilpailun pisin kantoi 100,5 metriä. Tilannetta kuvaa se, että edellä hypännyt Magnus Moan pääsi vain 82 metriin ja Björn Kircheisen 85 metriin. Kumpikaan ei ole lähelläkään Koivurannan tasoa parhaimmillaankaan, mutta normaalioloissa ero ei ole tätä luokkaa. Hieno hyppy vei Koivurannan mäen jälkeen toiselle sijalle puolen pisteen päähän erinomaiseen vireeseen päässeestä Todd Lodwigista, joka hyppäsi Anssin kanssa yhtä pitkälle, mutta sai tyylistä puoli pistettä enemmän. Eroa lähdössä on kaksi sekuntia. Samanaikaisesti Assin kanssa lähtee Norjan Jan Schmid, joka hyppäsi 100,5 metriä mutta sai samat pisteet kuin Koivuranta. Aivan samassa ryhmässä, vain kahden sekunnin päässä lähtee myös Itävallan Bernhard Gruber. Eikä kulu kuin neljä sekuntia Gruberin jälkeen, kun matkaan ryntää myös toinen itävaltalainen, Christoph Bieler. Ja hänestä taas neljä sekuntia ja matkassa on myös Ronny Ackermann, GER. Varsinainen yhteislähtökilpailu jälleen.

    - Eikä pidä unohtaa takaa tulevia kovia hiihtäjiäkään. Tino Edelman GER 20 ja USA:n Bill Demong 36 sekuntia ja Saksan Sebastian Haseney 1.02 kärjen perässä, sanoo Suomen joukkueen johtaja Ilkka Tiilikainen.

    - Kyllä kaikki vaikuttaa ihan hyvältä. Siitä vaan Lodwigia peesaamaan. Katsotaan sitten, miten korkealle päästään, mietti Anssi Koivuranta.

    Suomalaisiin onnistujiin kuului jälleen myös Jaakko Tallus, joka 95 metriä kantaneella hypyllään on mäen jälkeen 15:s ja lähtee hiihtoon 46 sekuntia kärjen perään. Tallus arvioi myöhästyneensä hyppynsä ponnistuksessa ja oli tyytyväinen, että pituutta tuli noinkin paljon.
    - Lähtöasemat hiihtoon ovat ihan kohtuulliset, hän arvioi.

    Janne Ryynänen joutui odottamaan hyppyvuoroaan pitkään. Hyppy kantoi 94 metriä, mihin hän ei itse ollut tyytyväinen. Mäen jälkeen hän on sijalla 17, 54 sekuntia Lodwikista.
    - Vaikeata oli tänään lentää, hän sanoi.

    Vasta 18-vuotias kuopiolainen Jim Härtull hyppäsi 83,5 metriä. Harjoituksissa meni viisi metriä enemmän, joten kilpailusuorituksessa lienee ollut vähän kilpailujännitystä, vaikkei mies itse sitä tunnistanutkaa. Sijoitus 45:s, 2.43 kärjen takana.

    Yhdistetyn 10 km:n hiihdosta saattaa tulla myös voiteluryhmien taisto. Ilkka Tiilikainen kertoo, että aamupäivän lumisade on muuttunut tihkuksi ja ennusteet lupaavat hiihdon ajaksi vesisadetta.
    - Hiihdon valmentajan Reijo Jylhän mukaan meillä ei ole syytä huoleen. Huolto pelaa, kertoi Tiilikainen.

    Tulokset: www.fis-ski.com