Uutisen päiväys

4.11.2005← Takaisin

Yhdistetyn maajoukkue leireilee Levillä ja kilpailee viikonloppuna Oloksella

Suomen yhdistetyn maajoukkue (Jouni Kaitainen, Anssi Koivuranta, Antti Kuisma, Hannu Manninen, Janne Ryynänen ja Jaakko Tallus) on viime maanantaista lähtien hiihtänyt Levillä.

Päävalmentaja Jani Klingan mukaan harjoitukset on olosuhteista huolimatta voitu viedä läpi suunnitelmien mukaisesti.
- Torstaina hyväkuntoista latua oli käytössä kahdeksan kilometriä ja haittana oli vain käyttäjien paljous ladulla. Hiihtämään päästään tänäänkin huolimatta yön sateesta, Klinga kertoi.

Koko A-maajoukkue osallistuu sunnuntaina Oloksella hiihdettäviin maastohiihdon FIS-kisoihin.
- Nuoret osallistuvat omiin ikäsarjoihinsa ja vanhemmat yleisen sarjan kilpailuun.

Yhdistetyn maajoukkueen suunnitelmissa oli siirtyä maanantaina Rovaniemelle hyppäämään. Rovaniemen HS 100 mäki oli pari viikkoa sitten lähes valmiiksi lumetettu, mutta lämpöaalto teki työn turhaksi.
- Mikäli mäki saadaan alkuviikosta kuntoon, toimimme alkuperäisen suunnitelman mukaan. Mikäli missään ei pääse hyppäämään, käymme välillä kotona ja palaamme sitten ensi viikon lopulla uudestaan hiihtämään, Klinga suunnittelee.

Vaikka hyppäämään ei päästäisikään, Klinga ei ole vielä huolissaan tilanteesta.
- Viime vuonna tilanne oli samantapainen. Mielellämme tietysti menisimme hyppäämään. Meillä on kuitenkin hyvä fiilis ja urheilijat ovat kaikki terveinä ja valmiina uuteen kauteen. Joukkueen kaikki urheilijat ovat joka saralla menneet eteenpäin viime vuoteen verrattuna.