Uutisen päiväys

10.1.2007← Takaisin

Yhdistetyn maailmancupkiertue jatkuu Val di Fiemmessä ja Seefeldissä

Hyvään noususuhdanteeseen päässyt Suomen yhdistetyn joukkue kilpailee tulevana viikonloppuna Italian Val di Fiemmessä ja seuraavana Itävallan Seefeldissä.

Suomen joukkue tulevissa maailmancupin osakilpailuissa on sama kuin vasta päättyneellä Saksan turneella: Hannu Manninen, Anssi Koivuranta, Ville Kähkönen, Janne Ryynänen ja Jaakko Tallus.

Italiassa Fiemmen laaksossa kilpailutoimintaa riittää. Tour de Skistä siirrytään yhdistettyyn 13. ja 14. tammikuuta. Lauantaina ohjelmassa on yhteislähtöyhdistetty ja sunnuntaina yhdistetyn joukkuekilpailu. ( http://www.valdifiemme2003.com/)
- Olemme sopineet, että henkilökohtaisen kilpailun neljä parasta osallistuu joukkuekilpailuun, sanoo yhdistetyn päävalmentaja Jouko Karjalainen, joka odottaa joukkueeltaan hyvää panosta.
- Saksan GP oli meille onnistunut reissu. Joukkueena menimme hyvin eteenpäin. Toivottavasti sama jatkuu - ja miksei jatkuisi, Karjalainen tuumii.

Jouko Karjalaisen mukaan kaikilla joukkueen jäsenillä on kotimaan päivinä ollut kohtuulliset mahdollisuudet harjoitella.
- Olin yhteydessä Hannu Manniseen ja hän kertoi, että Rovaniemellä on päässyt harjoittelemaan. Huonoin tilanne on ollut Jaakko Talluksella Kuopiossa, Karjalainen arvioi.

Val di Fiemmen jälkeen Suomen joukkue ei aio tulla Suomeen olosuhteita tarkistamaan vaan tarkoitus on jäädä sinne harjoittelemaan ja suunnata sen jälkeen suoraan Seefeldin kilpailuihin.
- Meille on luvattu, että pääsemme joka aamupäivä hyppäämään Predazzon mäestä. Asumaan on tarkoitus mennä korkeammalle, 1800 metriin, Karjalainen kertoo.

Itävallan Seefeldissä kilpaillaan 20.-21.1.2007. Lauantaina ohjelmassa on sprinttikilpailu ja sunnuntaina normaali yhdistetty. (http://www.ski-club-seefeld.com/)

Yhdistetyn maailmancupeja Italiasta ja Itävallasta voi seurata  YleTV2:n ohjelmista.