Uutisen päiväys

2.12.2005← Takaisin

Yhdistetyn maailmancupin ohjelma muuttui

    Yhdistetyn maailmancupin kilpailuja pidetään viikonloppuna Norjassa, Lillehammerissa alkuperäisen Trondheimin sijasta. Yhdistetylle kilpailupaikan muutos merkitsi muutosta myös kilpailumuotoihin.

    - Alunperin sunnuntaina oli tarkoitus käydä joukkuekilpailu. Se on nyt muutettu henkilökohtaiseksi sprinttikisaksi: yksi hyppy Lillehammerin HS131 mäestä ja 7,5 kilometrin hiihto. Olimme juuri mäkiharjoituksissa ja mäki oli saatu todella hyvään kuntoon, arvioi päävalmentaja Jani Klinga.

    - Hiihtopaikasta minulla ei vielä ole tietoa muuta kuin se, että matkaan menee puoli tuntia hyppyrimäeltä. Hiihtostadion on tykitetty varta vasten tätä varten. Lunta täällä on vain viitisen senttiä, sen verran että puut ovat valkeat. Eiköhän hiihdettävä rata ole 3,75 km. Kohta nähdään, kertoi hiihtoharjoituksiin lähdössä ollut Klinga.

    Suomen ja maailman yhdistetyn ykkösmiehen, Hannu Mannisen, mäkikunnosta huolissaan oleville Jani Klingalla oli hyvä uutisia.
    - Hannu päätti juuri harjoitukset 125,5 metrin hyppyyn. Kyllä hyppy on hyvällä mallilla. Hannu ja muut pohjoisen pojat tekivät viikolla muutaman harjoitushypyn. Muut eivät tällä välillä päässeet mäkeen, Klinga kertoi.
    - Mäessä tilanne ei viime viikonvaihteesta näyttäisi kovin paljon muuttuneen, Klinga arvioi.
    Suomalaisittain Nordic Opening Rukalla meni loistavasti ja odotukset ovat nytkin korkealla.

    Suomen joukkue Lillehammerissa on sama kuin Nordic Openingissa: Jouni Kaitainen, Anssi Koivuranta, Antti Kuisma, Hannu Manninen, Janne Ryynänen ja Jaakko Tallus.

    Lisätietoja urheilijoista: http://www.nordic-combined.fi/.

    Lauantaina 3. joulukuuta Lillehammerissa hypätään klo 11.00 alkaen yhdistetyn mäkikilpailua HS 131 metrin mäessä. Hiihto-osuus, 15 km, alkaa klo 14.45.
    Sunnuntaina 4. joulukuuta klo 10.30 on ohjelmassa sprintin mäki ja klo 13.45 hiihto-osuus 7,5 km.

    Lisätietoja kisoista: http://www.lillehammer-skifestival.no/ 

    Viikonlopun yhdistetyn kilpailuja voi Suomessa seurata Yle TV2:sta. Lauantaina lähetys alkaa klo 14.45 ja sunnuntaina klo 13.25. Bror-Erik Wallenius selostaa ja Mari-Kaisa Aho on reportterina. http://www.yle.fi/

    Trondheimin yhdistetty on nähtävissä myös Eurosportilla.

    Tulokset: http://www.fis-ski.com/