Uutisen päiväys

17.3.2007← Takaisin

Yhdistetyn kilpailu peruttiin - Hannu Manninen pokkasi kokonaiscupin voiton

Hannu Manninen varmisti yhdistetyn maailmancupin neljännen perättäisen kokonaisvoiton itselleen lauantaina hieman poikkeavalla tavalla. Holmenkollenin kilpailu peruttiin, joten Norjan Magnus Moan (119 pistettä jäljessä) ja Itävallan Christoph Bieler (120 pistettä) eivät rovaniemeläistä enää tavoita.

Hannu Manninen oli juryn päätökseen tyytyväinen, sillä hänen mielestä kilpailua ei olisi missään nimessä voitu viedä tasapuolisissa oloissa läpi. Lisäksi rovaniemeläinen oli ollut keskiviikkona ja torstaina kuumeessa, joten hänen olonsa ei ollut aivan sataprosenttinen.
- Perjantaina en enää kuumetta edes mitannut, mutta edelleen on flunssainen olo. Buranan voimalla olen edennyt, joten siinäkin mielessä päätös kilpailun peruuttamisesta oli helpotus.
Kokonaiscupin voiton varmistuminen oli tietenkin Manniselle paras uutinen, ja erityisen tyytyväinen hän oli siihen, että jännitys säilyi aina viimeisiin kisoihin asti. Huomiseen sprinttikisaan Manninen lähtee rennolla fiiliksellä.
- Täytyy ensin katsoa, mikä on terveystilanteeni. Terveyttä en lähde riskeeraamaan, mutta nyt pystyy ainakin lähtemään rennosti kisaamaan, kun voitto on jo varma. Toivottavasti kelit ovat tasapuoliset ja hyvät, mutta sääennuste lupaa jopa huonompaa kuin tänään, Manninen pohti.

"Kilpailun johtaminen luokatonta"

Kilpailun peruuttaminen oli yhdistetyn kakkosvalmentajan Kimmo Savolaisenkin mielestä ainoa oikea ratkaisu, sillä olosuhteet olivat hänen mielestään suorastaan katastrofaaliset.
- Kovin tuulenpuuska, jonka näin mittareista oli 12 metriä sekunnissa. Myös ylämäen latu oli niin huonossa kunnossa, ettei siinä olisi ollu mitään mahdollisuuksia kisata, Savolainen totesi.
Erityisesti Savolaista harmitti kilpailunjohto. Se siirsi aloitusta jatkuvasti puolella tunnilla eteenpäin, vaikka oli selvästi nähtävissä, ettei tänään pystytä kilpailemaan.
- Kilpailun johtaminen oli luokatonta. Vaikka Hannun kokonaiscupin voitto tietenkin lämmittää mieltä, niin kaikki muut tapahtumat ohessa tekevät enemmänkin vihaiseksi.

Anu Karttunen