Uutisen päiväys

18.2.2009← Takaisin

Yhdistetyn kilpailijat ovat valmiina taistoon - jos lumisateen sekaan mahtuvat

    Suomen yhdistetyn joukkue, Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta, Janne Ryynänen ja Jaakko Tallus, on toinen suomalaisryhmä, joka pääsee tosi toimiin Liberecin MM-kisoissa. Torstaina kilpaillaan yhteislähtöyhdistetty ja siihen lähdetään mitalitavoittein.


    Suomen yhdistetyn joukkueen tiistai illan viimeisiin tekemisiin kuului suomalaiselle medialle pidetty tiedotustilaisuus. Siinä suurimman mielenkiinnon kohteena oli maailmancupia johtava Anssi Koivuranta, jonka tavoite Liberecista on mitali.

    - Keltainen liivi ei täällä paljon paina. Tavoitteenani on yksi henkilökohtainen mitali, Koivuranta sanoi. Vaikka hän korostaa, että jokainen mitali on työn takana, sen verran paljon hän kuitenkin mitaliin uskoo, että on lyönyt asiasta vetoa erään toimittajan kanssa. Hän on luvannut, että mikäli mitalia ei tule, toimittaja (mies) pääsee kuukaudeksi Kuusamoon asumaan Koivurannan kanssa.
    Viime viikonlopun kaatumisesta Anssi Koivuranta on selvinnyt hyvin ja kipeytyneisiin lihaksiin on saatu hyvää apua joukkueen fysioterapeutin Jari Hiekkavirran käsittelyissä.

    Tällä kaudella jo maailmancupin palkintopallillekin yltänyt Janne Ryynänen on tyytyväinen ensi tuntumaansa Liberecin HS100 mäkeen. Hän olikin yhdistetyn ensimmäisen mäkiharjoituksen paras hyppääjä.
    - Mäki on niin kuin pikku-Ruka ja sopii suomalaisille. Mäki ei ole sellainen tyypillinen ”Happle-mäki”, joita useimmat uudet mäet ovat, Ryynänen arvioi.

    Suomen joukkueen kokenein yhdistetyn kilpailija on Jaakko Tallus, jolla on takanaan kisoja ja menestystä aina olympiakultaa ja -hopeaa myöten.
    - Arvokisat aina sytyttävät, Tallus kertoi ja sanoi viime viikonlopun maailmancupin kilpailusta Klingenthalista saaneensa hyvän startin MM-kisoihin. Tallus sijoittui sunnuntain kilpailussa 13:nneksi.

    Suomen yhdistetyn joukkueen junioriryhmään kuuluvat Lauri Asikainen ja Jim Härtull, jotka molemmat vain pari viikkoa sitten kilpailivat nuorten MM-kisoissa Slovakiassa. Ne kisat olivat molemmille kauden päätavoite. Tulokset eivät vastanneet kummankaan kohdalla odotuksia.
    Lauri Asikainen on maailmancupin kilpailuissakin hätyytellyt kärkeä yhdistetyn mäkiosuudella ja se on hänen vahvuutensa myös Liberecissa. Asikaisen tavoitteena on joukkuekilpailu, jossa hän on valmis tekemään kaikkensa joukkueen hyväksi.

    Jim Härtullille pääsy aikuisten MM-kisoihin oli yllätys.
    - En olisi kauden alussa voinut kuvitellakaan, että olen mukana Liberecin joukkueessa, Härtull hymyili.
    - Aikuisten arvokisoihin pääsy on iso bonus tälle kaudelle, hän sanoi.

    Lunta taivaan täydeltä

    Liberecin MM-kisojen avajaiset pidetään keskiviikko iltana klo 19.30 paikallista aikaa ja kaiken pitäisi olla valmiina.
    - Järjestelyt näyttäisivät olevan kunnossa. Lumesta kuitenkin tulee varmasti ongelmia. Sitä tulee nytkin taivaan täydeltä ja ennestäänkin sitä on vaikka kuinka paljon, kertoi keskiviikko aamuna Suomen mäen ja yhdistetyn joukkueen johtaja Ilkka Tiilikainen.
    - Kun lumisateeseen lisää tuulen, voi varsinkin yhdistetyn mäessä tulla ongelmia. Täällä tuuli yleensä tyyntyy iltaa kohti, mikä auttaa mäkikilpailuja. Yhdistetyn kilpailut ovat aikaisemmin päivällä. Toivottavasti kaikki sujuu ja päästään kilpailemaan hyvissä ja tasapuolisissa olosuhteissa, Tiilikainen toivoo

    Lisätietoja MM-kisoista:http://www.liberec2009.com
    Tulokset: www.fis-ski.com