Uutisen päiväys

25.2.2009← Takaisin

Yhdistetyn joukkueella hyvä tuntuma ennen joukkuekilpailua

Suomen joukkue, Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta, Janne Ryynänen ja Jaakko Tallus lähtee hyvin odotuksin yhdistetyn joukkuekisaan torstaina Liberecissä.

Suomi lähtee puolustamaan kaksi vuotta sitten Sapporossa saavuttamaansa maailmanmestaruutta tietäen. että vastassa on raudankovia joukkueita, esim. USA:n urheilijat ovat tähän menneissä pidetyissä kilpailuissa esiintyneet näyttävin ottein. Sapporon MM-joukkueessa kilpailivat Koivuranta, Ryynänen ja Tallus sekä jo uransa jättänyt Hannu Manninen. Hänen suuriin hiihtokenkiinsä on nyt saanut asettua 18-vuotias Lauri Asikainen.

Koko Suomen joukkue on saanut hyvää tuntumaa Liberecin HS134 mäkeen.

- Anssi Koivuranta teki harjoituksissa kaksi hyvää hyppyä. Keli oli sumuinen mutta suhteellisen tyyni. Hyvin hyppäsivät muutkin. Lauri Asikainen tosin meinasi mennä nenälleen hyppyrinnokalla ja lensi van 66 metriin. Harjoituksissa järjestäjät eivät puhdistaneet latua välillä ja lumi tarttui suksiin, kertoi Suomen yhdistetyn joukkueen johtaja Ilkka Tiilikainen.

- Tatsi on ihan hyvä. Ei pidä paikkaansa, että olisin liiasta kilpailemisesta väsynyt, vakuutti Anssi Koivuranta.

Joukkuekisassa monissa arvokisoissa hienoihin suorituksiin yltänyt Jaakko Tallus sanoo, että joukkuekisa aina sytyttää.
- Siinä on oma jännityksensä kun on vastuussa tekemisistään koko joukkueelle, luonnehti Tallus, jonka MM-tunnelma on virittänyt hyviin suorituksiin.

Janne Ryynänenkin on odottavalla kannalla ja uskoo mahdollisuuksiinsa niin joukkue- kuin henkilökohtaisessakin kisassa.
- Kunto on kohdallaan. Iso mäki on selvästi erilainen kuin normaalimäki oli. Mahdollisuudet vat hyvät.

Nuorelle Lauri Asikaiselle joukkuekilpailu on kisojen päätavoite. Hänet tunnetaan erinomaisena hyppääjänä ja 5 km:n hiihto-osuudella hän lupaa tehdä kaikkensa joukkueen puolesta.