Uutisen päiväys

9.2.2006← Takaisin

Yhdistetyn joukkue totuttelee olympiaolosuhteisiin

Yhdistetyn joukkue totuttelee Sestrieren ja Pragelaton kisaolosuhteisiin onnistuneen viimeistelyleirin jälkeen.

Suomen yhdistetyn maajoukkue on ensimmäinen, joka Torinon talvikisoissa pääsee tosi toimiin, kun yhdistetyn Gundersen-kilpailu alkaa lauantaina klo 12 Suomen aikaa. Joukkue saapui Sestrieren kisakylään myöhään tiistaina Ranskan Coruchevelista, jossa vajaan viikon pituinen viimeistelyleiri onnistui mainiosti.
- Leiri meni todella hyvin ja erinomaisissa olosuhteissa. Saimme paljon hyviä hyppyjä ja pystyimme muutenkin harjoittelemaan suunnitelmien mukaisesti, kertoi päävalmentaja Jani Klinga. Suomen joukkueen hyvästä hyppäämisen tasosta kertoo se, että Anssi Koivuranta voitti Couchevelissa pidetyn erikoismäen FIS-kisan, jossa oli mukana Ranskan maajoukkueen maailmancupia kiertäneitä hyppääjiä. Janne Ryynänen oli samassa kilpailussa kahdeksas.

Keskiviikkona suomalaiset jo ehtivät ottamaan tuntumaa Pragelaton paljon puhuttuun mäkeen. Ensimmäisessä harjoituksessa Koivuranta ja Jaakko Tallus hyppäsivät heti huippulukemiin, suursuosikki Hannu Manninen ei vielä päässyt samalle tasolle ja totesi mäen haasteelliseksi isolle miehelle. Rauhallisesti asiaan suhtautui päävalmentaja Klinga todeten Mannisen yleensäkin tarvitsevan vähän enemmän tuntumaa, ennen kuin pääsee sinuksi mäen kanssa.

Keskeneräinen kisakylä Sestrieressä

Suomen yhdistetyn joukkueen ensivaikutelma Sestrieren kisakylästä on keskeneräisyys. Joukkue käytännössä asuu kuraisella rakennustyömaalla.
- Kilpailupaikat ovat hyvässä kunnossa, mutta kisakylää leimaa viime hetken rakentaminen ja keskeneräisyys. Kämpät ovat kohtuulliset, mutta viimeistelyssä näkyy kiireen jälki. Ovet eivät tahdo pysyä kiinni kun saranat irtoilevat ja rakennuspölyä on hirveästi kaikkialla. Allergisten paikka tämä ei ole, kun maalinkäryäkin on vielä ilmassa, Klinga kuvaili. Suomalaiset eivät kuitenkaan aio antaa asumisolosuhteiden häiritä.
- Yritetään saada korjattua, mitä voidaan ja keskitytään urheilemiseen, kiteytti Jani Klinga.