Uutisen päiväys

10.2.2006← Takaisin

Yhdistetyn joukkue olympia-avaukseen on nimetty

Suomen joukkueeseen Torinon olympiakisojen hiihtolajein avauskilpailuun on nimetty: Anssi Koivuranta, Antti Kuisma, Hannu Manninen ja Jaakko Tallus.

Torinon kisajännitys on huipussa heti ensimmäisessä lajissa, kun kisat aloittaa yhdistetyn normaalikilpailu, jossa ennakkosuosikki ylitse muiden on Suomen Hannu Manninen – siitäkin huolimatta, että olosuhteet eivät rovaniemeläistä suosi, kun kilpaillaan 1600 metrissä ja hyppyrimäkikin on profiililtaan osoittautunut haasteelliseksi. Mitaleja Manninen tavoittelee, eikä mikään muu voisikaan tulla kysymykseen, kun matkaan lähtee mies, joka on jo ehtinyt varmistaa itselleen kauden maailmancup-voiton, kolmannen peräkkäisensä.

Lajijohtaja Janne Marvailan mukaan joukkueessa kaikki on hyvin. Mäkeenkin päästiin harjoittelemaan suunnitelmien mukaisesti.
- Normaalikilpailuun valinta tehtiin päivän kunnon mukaisesti, Marvaila kertoi Sestrierestä.

Illalla pidettävissä avajaisissa mäen tai yhdistetyn joukkueita ei nähdä, koska heillä on seuraavana päivän kilpailupäivä. Vaikka kisojen avajaiset ovat mahtava spektaakkeli, niihin osallistuminen on urheilijoille vaativa urakka.
- Sestrierestä on lähtö avajaisiin Torinoon klo 16 ja juhla alkaa klo 20. Se kestää kolmisen tuntia, mikä tarkoittaa, että takaisintulo venyy pitkälle yli puolen yön, Marvaila arvioi.